ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ/ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 15:33

Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01.01.2013 - 30.09.2013 της Ανώνυμης Εταιρείας ΣΙΔΜΑ Α.Ε. (εφεξής η "Εταιρεία"), κατ' εφαρμογή της παρ. 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χ.Α., η Εταιρεία γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι το σύνολο των μετοχών της μεταφέρθηκε στην κατηγορία Επιτήρησης, την 10.4.2012 σύμφωνα με την από 5.4.2012 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α., κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α., επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2011 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρείας.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 παρ. 1,4 και 6 του κανονισμού του ΧΑ οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 περιπτώσεις (α), (β), (γ), μετά από αίτηση του εκδότη και με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κάθε ημερολογιακού εξαμήνου.

 

Η Εταιρεία, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην ευρύτερη περιοχή των Bαλκανίων, όπου δραστηριοποιείται η ίδια και οι θυγατρικές της, την συνεχιζόμενη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας, την καθυστέρηση έναρξης των οδικών αξόνων στην Ελληνική αγορά αλλά και την  σημαντική κάμψη της αγοράς  φωτοβολταϊκών, παρουσίασε ένα βελτιωμένο εννεάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, όσον αφορά στον κύκλο εργασιών της, στα λειτουργικά της κέρδη (EBITDA) και στα αποτελέσματα προ φόρων, τόσο σε επίπεδο Ομίλου όσο και Μητρικής.

 

Επίσης εκτιμά ότι οι τάσεις που κατέγραψαν οι αγορές ,στις οποίες δραστηριοποιείται, κατά το τρέχον εννεάμηνο  δεν θα μεταβληθούν ουσιαστικά μέχρι το τέλος του χρόνου. Η Ελληνική αγορά θα παραμείνει υποτονική λόγω της δυσκολίας χρηματοδότησης, της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη δημοσίων έργων και την αμφιβολία της αγοράς για την χρονική ανάκαμψη της οικονομίας μας. Τα προσδοκώμενα οφέλη από την επανέναρξη των δημοσίων έργων μετατίθενται πλέον για το 2014 όπου προβλέπεται κάποια βελτίωση. Η Ελληνική οικονομία σύμφωνα με πρόσφατη πρόβλεψη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) θα περάσει το τρίτο τρίμηνο του 2014 για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά η συνολική επίδοση για το 2014 θα είναι, σύμφωνα με την πρόβλεψη, οριακά πάνω από το μηδέν. Η ΣΙΔΜΑ με αυτή την προοπτική συνεχίζει να επικεντρώνεται στη διατήρηση της ηγετικής της θέσης στην αγορά του χάλυβα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΙΔΜΑ



Σχολιασμένα