Ανοδικά το ευρώ, ευρεία υποχώρηση του γεν

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 14:34
UPD:14:38
REUTERS/YUYA SHINO

Το γεν υποχωρεί σε χαμηλό έξι μηνών έναντι του δολαρίου και σε πενταετές χαμηλό έναντι του ευρώ, λόγω της ενίσχυσης της  όρεξης των επενδυτών για ρίσκο. Το ευρώ ενισχύεται σήμερα λόγω και των οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν για των πληθωρισμό και την αγορά εργασίας της Ευρωζώνης.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει ή ακόμη και θα ενισχύσει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της, για να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της διατήρησης της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πωλήσεις στο γεν θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης των στοιχείων μισθοδοσίας στις ΗΠΑ,  και αν δεν υπάρχει καμία έκπληξη, τότε η τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Στα της Ευρωζώνης, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού ενισχύθηκε ελαφρώς το Νοέμβριο, από 0,7% τον Οκτώβριο σε 0,9%, αν και παρέμεινε κάτω από το στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Επίσης, η στατιστική υπηρεσία της Κομισιόν, ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνης υποχώρησε στο 12,1% τον Οκτώβριο από 12,2% το Σεπτέμβριο.

Το δολάριο ενισχύεται στο 102,61 έναντι του γεν, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαΐου.

Το ευρώ εκτοξεύεται στο 139,695 έναντι του γεν, ξεπερνώντας την κορυφή του 2009 και το επίπεδο του 139,26 και σημειώνοντας κέρδη κοντά στο 5% αυτή την εβδομάδα.

Έναντι του δολαρίου, το ευρώ καταγράφει υψηλό ενός μηνός, στο  1,3622, αν και απέχει από τα υψηλά του Οκτωβρίου και το 1,37.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα