Οι νικητές του διαγωνισμού ΣΦΕΕ Innovation Project

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 12:17
UPD:12:22
ΣΦΕΕ

Κατά την διαδικασία της αξιολόγησης, οι 10 επικρατέστερες συμμετοχές παρουσίασαν σε 3 λεπτά την καινοτόμο ιδέα και το επιχειρηματικό τους σχέδιο, μπροστά στους κριτές και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Με την τρίτη και τελική φάση αξιολόγησης και την ανάδειξη των τριών νικητών ολοκληρώθηκε χθες ο διαγωνισμός ΣΦΕΕ Innovation Project, κατά την εκδήλωση “Disrupt, Startup, ScaleUP”, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Κατά την διαδικασία της αξιολόγησης, οι 10 επικρατέστερες συμμετοχές παρουσίασαν σε 3 λεπτά την καινοτόμο ιδέα και το επιχειρηματικό τους σχέδιο, μπροστά στους κριτές και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Διεθνούς  Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών. Μετά από κάθε παρουσίαση, οι κριτές είχαν στην διάθεσή τους 8 λεπτά για την διαδικασία ερωτήσεων και συμβουλών πάνω στην παρουσίαση που προηγήθηκε.

Νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν:

  •  1ο Βραβείο – 25.000 ευρώ ΜΙR.I.AM: Διαγνωστικό τεστ για 48 διαφορετικούς τύπους καρκίνου.
ΣΦΕΕ

Πρόκειται ουσιαστικά μια απλή, φθηνή και γρήγορη πρωτοποριακή εξέταση αίματος που θα δείχνει πολλές και διαφορετικές μορφές καρκίνου με βάση τα microRNA (μικρές αλληλουχίες RNA οι οποίες μπορούν να κάνουν τα γονίδια να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν).

  •  2ο Βραβείο – 15.000 ευρώ PNEUMO PROJECT

Η ιδέα αφορά ένα φορητό σπιρόμετρο – όργανο για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας – το οποίο λειτουργεί μαζί με το έξυπνο κινητό του χρήστη και πραγματοποιεί πλήρη σπιρομέτρηση και αποστολή των δεδομένων μέσω διαδικτύου στον θεράποντα ιατρό.

  •  3ο έπαθλο – 10.000 ευρώ PNEUMOGENESIS: Χρήση βλαστικών κυττάρων για τη θεραπεία ανίατων πνευμονικών παθήσεων

Σκοπός είναι η μελέτη, η προώθηση και η χρήση των πολυδύναμων βλαστικών κυττάρων (stem cells), τα οποία απομονώνονται με την διαδικασία της λιποαναρρόφησης από τον ίδιο τον ασθενή, για τη θεραπεία ανίατων παθήσεων με έμφαση στα νοσήματα του αναπνευστικού.

ΣΦΕΕ

Την εκδήλωση της τελικής φάσης του διαγωνισμού παρακολούθησαν περισσότερα από 350 άτομα και χιλιάδες ακόμα μέσω live streaming στο οποίο είχαν πρόσβαση χρήστες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα