Όλγα Κεφαλογιάννη: Εταίρος και όχι ανταγωνίστρια η Τουρκία

Συνέντευξη της υπουργού Τουρισμού στην τουρκική τηλεόραση
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 19:25
UPD:28/11/2013 17:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να προσελκύσει τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, που θα επισκέπτονται παράλληλα και την Τουρκία (φωτογραφία αρχείου).

«Δεν είδαμε ποτέ την Τουρκία ως ανταγωνίστρια – τη βλέπουμε ως σημαντικό εταίρο», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξή της στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να προσελκύσει τουρίστες από μακρινές χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, που θα επισκέπτονται παράλληλα και την Τουρκία.

Παράλληλα, είπε ότι  «Θα θέλαμε ο αριθμός των τούρκων πολιτών που επισκέπτονται την Ελλάδα να αυξηθεί και να μην περιοριστεί στους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Η κ. Κεφαλογιάννη έκανε αναφορά στο θέμα των θεωρήσεων, το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα την Τουρκία, και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που εξασφάλισε διευκολύνσεις στην Τουρκία, στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν. Όπως ανέφερε, το θέμα θα ξανατεθεί κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα