Dexia SA: Προς εύρεση άλλου συνεταίρου

Μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την ιταλική Sanpaolo IMI
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2004 10:41

ΣΕ ΕΥΡΕΣΗ, άλλου συνεταίρου, μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με την ιταλική Sanpaolo IMI SpA, ενδέχεται να προχωρήσει η υπ' αριθμόν δύο εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του Βελγίου, Dexia SA.

Τα 18 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, αποφάσισαν ομόφωνα κατά τη συνεδρίασή του, χθες στις Βρυξέλλες, να θέσουν τέλος στις διαπραγματεύσεις, που είχαν στόχο τον συνδυασμό της τράπεζας με την Sanpaolo, υποστηρίζοντας, ότι, οι όροι πλέον δεν συμφέρουν.

«Το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει να ψάχνει νέες ευκαιρίες», ανέφερε ο Sir Brian Unwin, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Dexia, φεύγοντας χθες από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, επισημαίνοντας, ότι η εταιρεία θα παραμείνει ανοιχτή στις συγχωνεύσεις.

Η Dexia, με έδρα τις Βρυξέλλες και το Παρίσι, εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις με την ιταλική Sanpaolo, που εδρεύει στο Τορίνο, μετά την άρνηση τριών από τους μεγαλυτέρους μετόχους της, στο σχέδιο συγχώνευσης. Η εταιρεία, της οποίας ο κύριος τομέας δραστηριότητας είναι ο δανεισμός τοπικών κυβερνήσεων, ανέφερε, ότι, θέλει να επεκταθεί στην καταναλωτική πίστη, εκτός Βελγίου.

Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Sanpaolo, ενδέχεται να καταστήσει την Dexia στόχο εξαγοράς, σύμφωνα με επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Patrick Casselman, της KBC Asset Management, συμπληρώνοντας: «Ενδέχεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον μιας εκ των γαλλικών τραπεζών είτε της Societe Generale SA είτε της BNP Paribas SA». Ο ίδιος διαχειρίζεται 600 εκατ. δολ. σε ευρωπαϊκές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Dexia. «Περιμένω ότι θα υπάρξει συμφωνία κατά τη διάρκεια του 2005», κατέληξε ο Casselman.

Οι μετοχές της Dexia, κέρδιζαν 8,4%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, μετά τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών της με την Sanpaolo. Την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή της έκλεισε στα 16,58 ευρώ, κατά 21% υψηλότερα μέσα στο έτος. Οι μετοχές της Sanpaolo υποχωρούσαν κατά 2%, μετά την ανακοίνωση των συνομιλιών της με την Dexia, ενώ στο σύνολο του έτους κέρδισαν ποσοστό 1,1%.

Εκπρόσωπος της Sanpaolo, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της βελγικής τράπεζας, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ιταλικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα