Ανχελ Γκουρία: Υπάρχει ζωή μετά το χρέος

Παραδόθηκε η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 11:43
UPD:13:32
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά) υποδέχεται στο υπουργείο Εξωτερικών τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία.

Τις προσπάθειες της χώρας μας εξήρε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία παραδίδοντας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την τελευταία έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα.

Κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Γκουρία έδωσε εύσημα στον Πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά», είπε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ στον κ. Σαμαρά, ο οποίος απάντησε: «Σας ευχαριστώ. Το εκτιμώ».

«Υπάρχει ζωή μετά το χρέος»

Ο κ. Γκουρία συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση τόνισε ότι «υπάρχει ζωή μετά το χρέος», ενώ έκανε λόγο για «το πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμογής που έχει ποτέ αναληφθεί», για «θεαματική αντιστροφή του ισοζυγίου πληρωμών, της δημοσιονομικής κατάστασης και του πρωτογενούς πλεονάσματος», αλλά και για «ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση σε ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πλαίσιο για να διασφαλιστεί η ευημερία του ελληνικού λαού.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ανχελ Γκουρία δίνει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο την έκθεση του οργανισμού για την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα που τού παρέδωσε ο κ. Γκουρία, δήλωσε ότι από εκεί προκύπτει πως το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο και οι δυνατότητες αποκλιμάκωσής του είναι πολύ πιο δυνατές από ό,τι φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού.

Χαρακτήρισε επίσης «έμπρακτη αναγνώριση των μεγάλων θυσιών και των μεγάλων προσπαθειών του ελληνικού λαού» το μήνυμα του κ. Γκουρία. «Είμαστε πραγματικά στη φάση της εξόδου από την κρίση, στη φάση της αλλαγής. Πρέπει να επιμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα