Χ.Α.: Πρεμιέρα στον MSCI με άνοδο

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 10:51
UPD:10:58
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο, αν και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η νευρικότητα, καθώς οι επενδυτές αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους λόγω της μετάταξης της Ελλάδας από σήμερα στις αναδυόμενες αγορές του MSCI, έπειτα από 12 χρόνια στις ανεπτυγμένες.

«Για σήμερα αναμένουμε η νευρικότητα να συνεχιστεί με την αγορά να διορθώνει πολλές από τις χθεσινές υπερβολές. Ωστόσο, περιμένουμε ανοδικό άνοιγμα», ανέφερε η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

«Το φαινόμενο μεγάλα πακέτα να αλλάζουν χέρια ίσως συνεχιστεί και σήμερα. Μετά αναμένεται να κοπάσει ο κουρνιαχτός, καθώς φεύγουν οι θεσμικοί επενδυτές που επενδύουν μόνο στις ανεπτυγμένες αγορές και θα μπουν διάφορα ταμεία και επενδυτές που έχουν τις αναδυόμενες αγορές στα ραντάρ τους», συμπλήρωσε.

Στις 10:47, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,10% στις 1.164,32 μονάδες, ανακάμπτοντας μετά τις απώλειες σχεδόν 4% που κατέγραψε την Τρίτη. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,28 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,6%, ενώ οριακή άνοδο 0,1% σημειώνει ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, οι 13 ενισχύονται, οι 15 υποχωρούν και 5 παραμένουν αμετάβλητες.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • FTSEM
  • ΓΔ



Σχολιασμένα