Αύξηση της συμμετοχής των ξένων θεσμικών στο μ/κ της Eurobank

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2004 16:33

Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της EFG Eurobank Ergasias έχει αυξηθεί σημαντικά σε 21% έναντι του 16% που ήταν στην αρχή του έτους, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Νικόλαος Νανόπουλος.

Σε ομιλία του προς τους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των εργασιών τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2004 τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 44%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Η άνοδος αυτή, όπως τόνισε, είναι η υψηλότερη μεταξύ των μεγάλων τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και σε ετησιοποιημένη βάση αντιστοιχεί σε 32% αύξηση κερδών ανά μετοχή, η οποία και υπερβαίνει κατά πολύ τον στόχο που είχε θέσει η διοίκηση της Τράπεζας για ετήσια αύξηση, το τρέχον έτος, άνω του 20%.

Επίσης αναφέρθηκε σε επιμέρους εξελίξεις διαφόρων μεγεθών και επεσήμανε ότι τα οργανικά κέρδη της Eurobank ανήλθαν σε 326 εκατ. ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυναμική του Ομίλου και της ισχυρής του θέσεως στο σύνολο των τομέων της αγοράς. Παρατήρησε ότι ο δείκτης κόστους προς έσοδα για τον Όμιλο βελτιώθηκε περαιτέρω στο επίπεδο του 48,6% ενώ αποκλειστικά και μόνο για τις δραστηριότητες του Ομίλου στην Ελλάδα ο δείκτης αυτός περιορίζεται σε 46%.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις, που αντανακλούν και τη διεύρυνση του μεριδίου της τράπεζας στην αγορά, έδωσαν την ευκαιρία για την διανομή από την Eurobank προς τους μετόχους της προμερίσματος 0,30 ευρώ ανά μετοχή που θα αρχίσει να καταβάλλεται από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προχωρεί στη διανομή προμερίσματος. Λαμβανομένων υπ όψη των κεφαλαιακών κερδών της μετοχής από την αρχή του έτους και του προμερίσματος η συνολική απόδοση για τον μέτοχο υπερβαίνει το 45%.

Η σημερινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ενέκρινε τη δωρεάν διάθεση 700.000 μετοχών στους εργαζομένους στην τράπεζα και στις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες, που θα προέλθουν από αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση ποσού ευρώ 2.065.000, μέρους του ειδικού αποθεματικού για ίδιες μετοχές που έχει σχηματιστεί μέχρι 31/12/2002. Ταυτόχρονα η Συνέλευση τροποποίησε προηγούμενη απόφαση Γενικής Συνέλευσης της 5/4/2004 και έδωσε τη δυνατότητα στους δικαιούχους των stock options του προγράμματος 2005-2007, για συνολικό αριθμό 1.550.000 μετοχών, να τα ασκήσουν και κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2004, με ένα επιπρόσθετο κόστος ευρώ 0,30 ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα