Ράλι 14% «βλέπει» η Nomura στην Ευρώπη το 2014

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 12:34
UPD:12:59
REUTERS/SUSANA VERA

Όπως σημειώνει η Nomura, στην Ευρώπη τηρεί overweight στάση στις αγορές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας, και underweight στη Βρετανία, την Ελβετία και το Βέλγιο.

Η αύξηση της κερδοφορίας θα οδηγήσει τις ευρωπαϊκές αγορές σε ράλι ύψους 14% το επόμενο έτος, ενώ η πτώση στα risk premiums και oι δυναμικές εισροές κεφαλαίων, θα στηρίξουν την αγορά μακροπρόθεσμα, όπως σημειώνει η Nomura σε νέα έκθεσή της, τα οποία βρίσκονται σε αντιστοιχία με τα πρόσφατα bullish σχόλια των Goldman Sachs και UBS.

«Το ράλι στις ευρωπαϊκές μετοχές το 2013 έως σήμερα οφείλεται εξ ολοκλήρου στην αύξηση των αποτιμήσεων. Mε δεδομένη την εκτίμησή μας ότι πλέον η εταιρική κερδοφορία έχει αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδά της, η ανάκαμψή της θα είναι η κινητήρια δύναμη της αγοράς το 2014», όπως τονίζει η Nomura.

Η αύξηση των κερδών των εταιρειών θα μπορούσε να προέλθει από τη συνεχιζόμενη εξωτερική ζήτηση, τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης της οικονομίας και τη διεύρυνση των περιθωρίων κέρδους, όπως προσθέτει.

Η Nomura εκτιμά ότι 130 δισεκατομμύρια δολάρια χρειάζεται να επιστρέψουν στα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, για να καλύψουν τις υπο-επενδύσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή, λόγω της κρίσης χρέους.

Συνολικά, οι θέσεις των funds στις διεθνείς μετοχές χρειάζεται να αυξηθούν κατά 5  τρισεκατομμύρια, δολάρια για να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα.

Όπως σημειώνει η Nomura, στην Ευρώπη τηρεί overweight στάση στις αγορές της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας, και underweight στη Βρετανία, την Ελβετία και το Βέλγιο.

Η Nomura μειώνει τη στάση της στον κλάδο των ασφαλειών και των τηλεπικοινωνιών σε «ουδέτερη», ενώ διπλασιάζει το μέγεθος της θέσης της στον κλάδο της υγείας, χωρίς ωστόσο να αλλάζει την underweight στάση της.

Σε ό,τι αφορά μεμονωμένες μετοχές,  η Nomura συστήνει τοποθετήσεις σε εταιρείες όπως η Lufthansa, η Ryanair, η Deutsche Post, η SKF, η Novartis και η Alcatel-Lucent, ενώ συστήνει αποφυγή μετοχών όπως η GlaxoSmithKline, η Ericsson και η ArcelorMittal.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα