Renault: Eπένδυση 573 εκατ. δολ. την επόμενη τριετία στη Ν. Κορέα

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2004 08:12

ΤΟ ΠΟΣΟΝ των 600 εκατ. ουόν (573 εκατ. δολ.) σχεδιάζει να επενδύσει στη Ν. Κορέα μέσα στην επόμενη τριετία, η δεύτερη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας, Renault SA, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Louis Schweitzer.

Η Renault, η οποία κατέχει το 44% της ιαπωνικής Nissan Motor Co., θα αρχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στη Ν. Κορέα, το νωρίτερο το 2007 και θα επεκτείνει το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στην πόλη Busan, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του Schweitzer, στη Σεούλ.

«Η απόφαση να κατασκευάσουμε το νέο μοντέλο SUV, τόσο για τη Renault Samsung Motor, όσο και τη Renault, είναι μεγάλη πρόκληση», είπε σε ομιλία του ο Schweitzer.

Η Ν. Κορέα, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, προσπαθεί να προσελκύσει μεγαλύτερες επενδύσεις από το εξωτερικό, καθώς οι τοπικές εταιρείες κατασκευάζουν εργοστάσια στην Κίνα, όπου οι μισθοί είναι χαμηλότεροι. Ο δείκτης ανεργίας στη Ν. Κορέα, βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών και η κυβέρνηση του προέδρου, Ron Moo Hyuan, έχει πει, ότι η αύξηση της απασχόλησης αποτελεί πρώτη της προτεραιότητα.

Τα μισά από τα αυτοκίνητα της Renault θα πωλούνται κάτω από το σήμα της, ανέφερε ο Schweitzer, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στο υπόλοιπο μισό της παραγωγής.

Η Renault, θα παράγει επίσης τους νέους της κινητήρες βενζίνης στο Busan και θα εξάγει μέρος τους για τα οχήματα που παράγει στην Ευρώπη. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ιδρύσει ασιατικό κέντρο σχεδιασμού οχημάτων στη Ν. Κορέα, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της, χωρίς να αναφερθεί στην τοποθεσία που αυτό θα δημιουργηθεί.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατέχει το 70% της Renault Samsung Motors Co., η οποία δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2000, όταν η Renault κατέβαλε το ποσόν των 565 εκατ. δολ. για το μερίδιο τμήματος της Samsung Group.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα