Αυστραλία: Πολύ χαμηλοί οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 07:59

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών, κινήθηκε το τρίτο τρίμηνο η οικονομική ανάπτυξη στην Αυστραλία, καθώς η άνοδος του νομίσματος περιόρισε τις εξαγωγές, τη στιγμή που οι κατασκευές κατοικιών και τα αποθέματα των εταιρειών, μειώνονται.

Το ΑΕΠ, αυξήθηκε 0,3% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με το προηγούμενο από αυτό τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ. Η ανάπτυξη ήταν χαμηλότερη από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν, ότι αυτή θα είναι 0,8% το δεύτερο τρίμηνο.

Το δολάριο της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 12% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ από τον Ιούνιο, ενώ οι κατασκευές κατοικιών μειώθηκαν, μετά από την αύξηση του δείκτη πέρυσι.

Το νόμισμα της χώρας αυξήθηκε στα 77,59 σεντς του δολ. των ΗΠΑ στις 3:25' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, από΄77,43 σεντς πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων.

Ο δείκτης S&P/ASX 200, υποχώρησε κατά 0,5%, φθάνοντας στις 3,910 μονάδες, περιορίζοντας την άνοδο των έξι ημερών. Οι μετοχές της BHP Billiton, της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, έχαναν 0,9%, φθάνοντας στα 15,31 δολ. Αυστραλίας η μία, ενώ της εξαγωγού σιδηρομεταλλεύματος Portman Ltd. σημείωναν απώλειες 3%, φθάνοντας στα 2,93 δολ. Αυστραλίας η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα