Deutsche Bank: Προς απόλυση 2.000 εργαζομένων στη Γερμανία

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 09:40

ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 2.000 εργαζομένων στη Γερμανία, πρόκειται να προχωρήσει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, Deutsche Bank AG, στο πλαίσιο του σχεδίου του επικεφαλής της, Josef Ackermann, να αυξήσει τα κέρδη, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τράπεζα, με έδρα την Φραγκφούρτη, ενδέχεται να ανακοινώσει τη μείωση των θέσεων εργασίας ακόμη και σήμερα, μετά την σύσκεψη των στελεχών της διοίκησής της, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η μείωση των θέσεων εργασίας, αποτελεί το 7% του προσωπικού των συνολικά 27.330 υπαλλήλων της Deutsche Bank στη Γερμανία.

Διεθνώς και από το 2001, η τράπεζα απέλυσε περισσότερους από 14.470 υπαλλήλους, ενώ σύμφωνα με χθεσινή συνέντευξη της Margret Moenig-Raane, μέλους του διοικητικού της συμβουλίου, η τράπεζα, κατά πάσα πιθανότητα θα μειώσει κάτω του 10% το προσωπικό της σε διεθνές επίπεδο. Ο Ackermann, 56 ετών, έχει πει ότι θα περιορίσει κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ (1,06 δισ. δολ.) το κόστος λειτουργίας της τράπεζας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, με στόχο την αύξηση των κερδών.

«Πρέπει να κάνουνε κάτι», ανέφερε ο Andreas Thomae, ο οποίος διαχειρίζεται 72 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Activest στο Μόναχο, μεταξύ των οποίων και μετοχές της Deutsche Bank. Ο εκπρόσωπός της, Ronald Weichert, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ οι γερμανικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και της «Die Welt», έγραψαν την εβδομάδα που πέρασε, ότι, η Deutsche Bank, ενδέχεται να περικόψει 3.000 θέσεις εργασίας στη χώρα. Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των υπαλλήλων της σε διεθνές επίπεδο, ανήρχετο σε 65.374 ανθρώπους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα