Επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 16:45
UPD:16:50
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,15%, ο δείκτης S&P 500 σημείωνει άνοδο 0,11% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,06% (φωτογραφία αρχείου).

Με μικτές τάσεις και επιφυλακτικότητα κινείται η Wall Street, μετά το κλείσιμο του δείκτη Dow Jones πάνω από τις 16.000 μονάδες χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία του  λόγω των πρόσφατων θετικών οικονομικών στοιχείων, εν αναμονή και περαιτέρω στοιχείων για την πορεία της αγοράς εργασίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,15%, ο δείκτης S&P 500 σημείωνει άνοδο 0,11% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,06%.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Raymond James Financial, Λούις ντε Φελς, για πρώτη φορά εδώ και καιρό, η αγορά αντιδρά με ευφορία στις ανακοινώσεις θετικών μακροοικονομικών στοιχείων και αυτό δείχνει πως είναι πιο υγιής πλέον, κάτι που δεν οφείλεται μόνο στα τρέχοντα μέτρα ποσοτικής χαλάρωης της Fed.

Οι επενδυτές ελπίζουν  να συγκεντρώσουν περαιτέρω ενδείξεις για την χρονική στιγμή της έναρξης του tapering, από την ομιλία του επικεφαλής της Fed στο Σαν Λούις, Τζείμς Μπούλαρντ, αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο Μπούλαρντ είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες πως σε περίπτωση που τα στοιχεία από την αγορά εργασαίας τον Νοέμβριο είναι ισχυρά, θα αυξηθεί η πιθανότητα της αρχής του tapering τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, δήλωσε σήμερα στο δίκτυο CNBC πως η ομοσπονδιακή τράπεζα θα αρχίσει τη σταδιακή μείωση του ρυθμού των αγορών ομολόγων, όταν η οικονομία και οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι έτοιμες.

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της Ross Stores υποχωρούν 7,92%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει μείωση στα κέρδη δ’ τριμήνου, λόγω των εκπτώσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου και της ενίσχυσης του ανταγωνισμού.

Οι μετοχές της United Continental Holdings ενισχύονται 1,51%, μετά τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή  Ντέιβιντ Τέπερ στην τηλεόραση του Bloomberg, ότι ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών είναι το «μεγάλο του παιχνίδι στην αγορά σήμερα».

Η μετοχή της US Steel υποχωρεί 2,96% μετά την υποβάθμισή της από την Wells Fargo σε «υποαπόδοση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα