ThyssenKrupp: 77% η αύξηση των κερδών στο σύνολο της χρήσης

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 09:54

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση, σε ποσοστό της τάξης του 77%, εμφάνισαν στο σύνολο του έτους τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης παραγωγού προϊόντων από ατσάλι στον κόσμο, ThyssenKrupp, μετά την αύξηση των τιμών στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο δεκαετιών.

Τα καθαρά της κέρδη, τη χρήση που έληξε τον Σεπτέμβριο, αυξήθηκαν στα 904 εκατ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.), φθάνοντας στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, από 512 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Klaus Pepperhoff, σε τηλεφωνική του συνέντευξη. Τα αποτελέσματα, είναι χαμηλότερα από τον μέσον όρο των εκτιμήσεων των 14 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι οποίοι προέβλεπαν, ότι, τα καθαρά της κέρδη θα ανέλθουν σε 921,5 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της εταιρείας, αυξήθηκαν στα 39,3 δισ. ευρώ έναντι 36,1 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Ekkehard Schulz, 63 ετών, αύξησε την παραγωγή προϊόντων από ατσάλι, στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία της ThyssenKrupp, προκειμένου να ευνοηθεί από τη ζήτηση, η οποία αύξησε κατά περίπου 10% την ανάπτυξη της Κίνας. Σε δύο χρόνια, πούλησε 21 τμήματα, οι συνολικές πωλήσεις των οποίων ανήρχοντο σε 2,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να μειώσει το χρέος και επικέντρωσε το ενδιαφέρον του σε προϊόντα από επίπεδο ατσάλι, τα οποία είναι πιο κερδοφόρα από ό,τι άλλα.

Η μετοχή της ThyssenKrupp, κέρδισε φέτος ποσοστό της τάξης του 3% και είχε την χειρότερη επίδοση, μεταξύ των τεσσάρων μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Βloomberg Europe Steel, ο οποίος σημείωσε κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, αύξηση κατά 19%. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας αυξήθηκε στα 8,3 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα