Μπουτάρης: Μείωση κερδών στο εννεάμηνο

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 11:49

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών της Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding A.E. διαμορφώθηκε στα 62,4 εκ. ευρώ σημειώνοντας μικρή αύξηση κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Η ελαφρά αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στην ενοποίηση για πρώτη φορά των πωλήσεων της εταιρείας Κύμη Εμφιαλωτική Α.Ε. (19μηνη χρήση). Χωρίς την Κύμη οι πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο έχουν παραμείνει σταθερές, καθώς η πτώση στην αγορά της μπύρας αντισταθμίζεται από την άνοδο των πωλήσεων στο κρασί. Σημειώνεται ότι στο εξωτερικό και οι δύο κατηγορίες προϊόντων σημειώνουν άνοδο της τάξης του 50%.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) διαμορφώθηκαν στα 8,2 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 7%. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η μείωση αυτή αποτελεί επακόλουθο της κάμψης των πωλήσεων στη μπύρα, αλλά και στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων προ φόρων τόκων και αποσβέσεων της 19μηνης χρήσης της Κύμης Α.Ε.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν υποχώρησαν στα 981.285 ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η μείωση σε σχέση με πέρυσι οφείλεται στην πτώση των πωλήσεων της μπύρας, στις αυξημένες αποσβέσεις και στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της Κύμη Εμφιαλωτική Α.Ε. Η νεοαποκτηθείσα αυτή εταιρεία (πρόσφατα το ποσοστό συμμετοχής της Μπουτάρης ανήλθε στο 71%) παρουσιάζει αρνητικά αποτελέσματα που οφείλονται στο γεγονός ότι τα προϊόντα της είναι νέα και δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί ευρέως στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΟΚΑ



Σχολιασμένα