Φοίνιξ: Ζημίες 5,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 11:57

Ζημίες 5,4 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Φοίνιξ Metrolife Εμπορική.

Αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων παρουσιάζουν οι κλάδοι γενικών ασφαλίσεων της εταιρείας, κατά 23,2 %, (πλην του αυτοκινήτου), με επικεφαλής τον κλάδο πυρός, που εμφανίζει αύξηση παραγωγής σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κατά 29% (7,7 εκατ. ευρώ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αντιμετώπισε άμεσα τις απώλειες της παραγωγής στον κλάδο αυτοκινήτων -η οποία, μαζί με τον περιορισμό των εσόδων από επενδύσεις, ήταν οι κύριες αιτίες διαμόρφωσης της ζημίας- παρουσιάζοντας και διαθέτοντας ήδη στην αγορά, νέα ανταγωνιστικά πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτων, τα οποία προβλέπεται ότι θα αντισταθμίσουν τις παραπάνω απώλειες ασφαλίστρων και θα βελτιώσουν περαιτέρω το τεχνικό αποτέλεσμα του κλάδου.

Ήδη σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, παρατηρείται επιβράδυνση της αρνητικής τάσης στην παραγωγή του συγκεκριμένου κλάδου, με αποτέλεσμα η μείωσή της να περιοριστεί στα 12,4 εκατ. ευρώ (14,1 %) κατά το εννεάμηνο, έναντι πτώσης 16,4 εκατ. ευρώ (26,7 %) κατά το α' εξάμηνο.

Σημαντική αύξηση παρουσίασε η παραγωγή του κλάδου Ζωής (17,8 %), παρά τη μείωση της παραγωγής των ομαδικών συνταξιοδοτικών συμβολαίων.

Η εταιρεία επισημαίνει επίσης πως η προσπάθεια για τη μείωση του λειτουργικού κόστους θα ενταθεί ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι ο περιορισμός τους αποτελεί βασικό άξονα της στρατηγικής του Ομίλου της Εμπορικής. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή αποτελεί το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του προσωπικού, με το οποίο αποχωρούν 40 εργαζόμενοι περίπου.

Η νέα διοίκηση του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την εξυγίανση των χρηματοοικονομικών μεγεθών της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 22 Δεκεμβρίου 2004, με σκοπό την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα