Elbisco Α.Ε.: Μικρή μείωση πωλήσεων

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 12:17

Ετήσια αύξηση κατά 56,05% παρουσίασαν τα μικτά κέρδη της εταιρείας Elbisco Α.Ε. Συμμετοχών κατά το φετινό εννεάμηνο και ανήλθαν σε 858 χιλ. ευρώ.

Τα καθαρά αποτελέσματα εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν σε ζημίες 401 χιλ. ευρώ, έναντι 21 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2003, ως αποτέλεσμα της μείωσης των έκτακτων εσόδων από τη συναλλαγματική αποτίμηση του δανεισμού της εταιρείας σε γιέν.

Σε ό,τι αφορά τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, οι πωλήσεις του Ομίλου Elbisco διαμορφώθηκαν στα 125,7 εκατ. ευρώ, έναντι 127,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2003.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ότι η μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων οφείλεται κυρίως στη συγκρατημένη τιμολογιακή πολιτική που ακολούθησαν οι Elbisco Domestic Operations, σε ένα συνεχιζόμενο κλίμα έντονου ανταγωνισμού στην αγορά τροφίμων, με στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς του Ομίλου.

Σημαντική ενίσχυση κατά 5,4% παρουσίασε το λειτουργικό αποτέλεσμα προ τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) και ανήλθε στα 11,4 εκατ. ευρώ με τις λειτουργικές δαπάνες να εμφανίζουν μείωση κατά 10% σε σχέση με πέρσι, αντανακλώντας την επιτυχημένη πορεία αναδιάρθρωσης του Ομίλου, ως αποτέλεσμα της αξιοσημείωτης υποχώρησης κατά περίπου 30% των εξόδων διοίκησης στις επιμέρους θυγατρικές.

Το λειτουργικό περιθώριο (EBITDA Margin) σημείωσε βελτίωση κατά 62 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 9,1% επί των πωλήσεων, έναντι 8,5% π ου ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σημειώνεται επίσης ότι οι δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου μειώθηκαν κατά 5,6 χιλ. ευρώ σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα