Π. Δούκας για απογραφή: «Να γυρίσουμε σελίδα»

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 12:58

«Ήταν τέτοια τα μεγέθη που δεν ήταν δυνατόν να κρυφτούν. Αν δεν το κάναμε εμείς θα το βρίσκανε οι Ευρωπαίοι από μόνοι τους και είναι μεγάλη διαφορά να δείξεις εσύ κάτι και άλλο να το κάνουν οι άλλοι για δικό σου λογαριασμό».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας, αναφερόμενος στο θέμα της δημοσιονομικής απογραφής, μιλώντας στο Συνέδριο του "Εκονομιστ".

Το θέμα των στρατιωτικών δαπανών είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με το σύνολο της απογραφής και πάρα πολλές δαπάνες δεν εγγράφονταν με οποιοδήποτε τρόπο. Ούτε μέσω των πληρωμών, ούτε μέσω της παράδοσης, ούτε μέσω της τελικής παράδοσης. Υπήρχαν και συστήματα που είχαν παραδοθεί πλήρως και δεν είχαν καταγραφεί πουθενά, είπε ο ο κ. Δούκας και πρόσθεσε ότι «τέλος πάντων, είναι καιρός να γυρίσουμε σελίδα σε αυτό το θέμα».

Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομία, ο υφυπουργός επεσήμανε ότι πρέπει η χώρα μας να αυξήσει την εξωστρέφεια της και τις συναλλαγές με το εξωτερικό και υπέδειξε ως χαρακτηριστικές ευκαιρίες τις μεγάλες αναδυόμενες αγορές της Κίνας, της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Ρωσίας.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα