Κάτω από τα 49 δολάρια η τιμή του αργού

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 13:55

ΚΑΤΩ από τα 49 δολάρια υποχώρησε σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, καθώς οι διαπραγματευτές προεξοφλούν αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων καυσίμων στις ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να διασκεδάσει τις ανησυχίες για τα επίπεδα προσφοράς εν αναμονή της κορύφωσης της ζήτησης κατά τη χειμερινή περίοδο.

Στις 13:07, στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου είχε διαμορφωθεί στα 48,93 δολάρια το βαρέλι μειωμένη κατά 0,41% έναντι του χθεσινού κλεισίματος.

Οι αγορές πετρελαίου έχουν στραμμένη την προσοχή στην ανακοίνωση εντός της ημέρας των εβδομαδιαίων στοιχείων από την Energy Information Administration, τον στατιστικό βραχίονα του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.

Σφυγμομέτρηση του Reuters κατέγραψε προβλέψεις για αύξηση των αμερικανικών διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων προϊόντων διύλισης - συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης - κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια. Οι προβλέψεις κάνουν επίσης λόγο και για αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 700.000 βαρέλια.

Πηγές: ΑΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα