Iberdrola: Προς εξαγορά του 21% της Χ. Ρόκας Α.Ε.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 15:51
UPD:15:55

Από ώρα σε ώρα υπογράφεται η συμφωνία παραχώρησης του 21% - σε πρώτη φάση - του μετοχικού κεφαλαίου της Χ. Ρόκας Α.Ε. στην ισπανική Iberdrola.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες της «Ν», η τιμή ανά μετοχή πλησιάζει τα 7,5 ευρώ (δηλ. 2 ευρώ υψηλότερη του τιμήματος που προσέφερε η ΕΛ.ΤΕΧ.) και το ποσοστό που θα αγοράσουν αρχικά οι Ισπανοί είναι το 18,5% περίπου που είχε προσφέρει ο κ. Μελέτιος Ρόκας και άλλοι μέτοχοι στην ΕΛ.ΤΕΧ. πλέον ένα 3% από την αγορά.

Σε διάστημα περίπου πέντε ετών η συμφωνία που υπογράφεται αυτή την ώρα στα γραφεία της PriceWaterHouse προβλέπει την απόκτηση από τους Ισπανούς του 49,9% της εταιρείας αντί τιμήματος που θα πλησιάζει τα 85 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσαν στη «Ν» πριν από λίγο στελέχη της Ρόκας «το σύνολο των εργαζομένων και της διοίκησης αισθάνονται δικαιωμένοι γιατί εξασφαλίζεται το μέλλον της εταιρείας, η διάδοχη κατάσταση μπορεί να στηριχθεί για υλοποίηση των επενδύσεων στα αιολικά πάρκα σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας στην Ευρώπη και κυρίως επειδή η διοίκηση παραμένει σε ελληνικά χέρια».

Σημειώνεται ότι το βράδυ η διοίκηση υπό τον κ. Χρήστο Ρόκα σε γεύμα που έχει προγραμματίσει θα ενημερώσει αναλυτικά τους δημοσιογράφους και για τη συγκεκριμένη συμφωνία αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στην εταιρεία.

Η μετοχή της Χ. Ρόκας Α.Ε. αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 6,76% έχοντας διαμορφωθεί στα 7,90 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα