ΗΠΑ : Πτώση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 15:56
UPD:16:12
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση την περασμένη εβδομάδα για να λάβουν επίδομα ανεργίας σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 21.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 323.000, την εβδομάδα  που έληξε στις 16 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch ανέμεναν τις αιτήσεις να μειωθούν στις 334.000.

Η αργία της Ημέρας των Βετεράνων στις 11 Νοεμβρίου, μπορεί να οδήγησε τις αιτήσεις σε μεγαλύτερη πτώση απ' ό,τι συνήθως και σε αυτήν την περίπτωση είναι φυσιολογικό οι αιτήσεις να αυξηθούν την εβδομάδα που ακολουθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι αιτήσεις έχουν πλέον υποχωρήσει στα επίπεδα του τέλους του καλοκαιριού, μετά από την εκτόξευσή τους τον Οκτώβριο, αν και είναι ασαφές κατά πόσον η μείωση αντικατοπτρίζει τις εποχιακές τάσεις ή μια πραγματική άνοδο στην αγορά εργασίας.

Ο μέσος όρος των νέων απαιτήσεων κατά τον τελευταίο μήνα, που είναι ένας πιο αξιόπιστος μετρητής από τον εβδομαδιαία αριθμό, μειώθηκε κατά 6.750 στις 338.500. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Οκτωβρίου .

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν κατά 66.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 2.880.000 κατά την εβδομάδα που έληξε στις 16 του Νοέμβρη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα