Καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό, απλές ρυθμίσεις που είναι στο «κενό»

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 18:47

Στη «χθεσινή μεταβολή άποψης του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό σύστημα» αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως «μέχρι πριν από δύο χρόνια, όταν το ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε να αλλάξει το ασφαλιστικό σύστημα, όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι εκείνες οι αλλαγές ήταν που βοήθησαν το ασφαλιστικό σύστημα και δεν χρειάζεται άλλες αναθεωρήσεις. Χθες δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν αναθεώρηση του ασφαλιστικού συστήματος. Αλλα λοιπόν λέει το ΠΑΣΟΚ στη μια περίπτωση κι άλλα στην άλλη;» διερωτήθη ο κ. Ρουσόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συνέχεια σε δύο παραδείγματα -για να δείξει ότι «τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν πίστευαν στον νόμο 3232 που έφεραν στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2004, ενώ δεν πίστευαν και στον νόμο 3029 (που ψηφίστηκε τον Ιούλιο 2002) ρυθμίσεις του οποίου ουδέποτε εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση»- όπως λ.χ. τη ρύθμιση για ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών, στους όρους της οποίας «δεν είχε ανταποκριθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως τις περασμένες εκλογές».

Παραπέμποντας τέλος σε αυριανή συνέντευξη Τύπου του αρμοδίου υπουργού Π.Παναγιωτόπουλου, ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι «η ανακολουθία της πολιτικής ενός κόμματος που κυβέρνησε επί σειρά ετών πιστοποιείται όχι μόνον από όσα έκανε ή δεν έκανε, αλλά κι από τα ίδια τα στελέχη του που ανακαλύπτουν ξαφνικά την ανάγκη να αλλάξουν θέσεις».

Ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όσες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού είναι απαραίτητες να γίνουν, στο συντομότερο δυνατό χρόνο» διευκρινίζοντας ότι αυτές «δεν θα αναφέρονται στη βασική δομή του συστήματος (δεν θα θίγουν δηλαδή όρια ηλικίας, εισφορές κι εφάπαξ)».

Σε ερώτηση σχετική με τη «διαβεβαίωση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ πως το ασφαλιστικό θέμα «δεν θα ξαναανοίξει», ο κ.Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «αυτή η διαβεβαίωση ισχύει. Η κυβέρνηση μιλά για την ανάγκη εκπλήρωσης ορισμένων ρυθμίσεων που έμειναν στο κενό».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα