Μέτρα για τον εκσυγχρονισμό και τη δημιουργία σφαγείων

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 20:50

«- Στα 85 σφαγεία που διαθέτουν κωδικό αριθμό έγκρισης, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία, θα ενταθούν οι έλεγχοι από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ηδη από τα παραπάνω σφαγεία εγκρίθηκε αίτημα χρηματοδότησης για βελτίωση 16 σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων.

- Για τα 110 σφαγεία τα οποία διαθέτουν άδεια λειτουργίας για διάθεση των προϊόντων τους στην τοπική αγορά, αλλά δεν διαθέτουν κωδικό αριθμό έγκρισης, θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και θα ενταθούν οι έλεγχοι, επισημαίνοντας συγχρόνως και τυχόν ελλείψεις σε υποδομές, για τη βελτίωση των οποίων μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Ηδη εγκρίθηκε αίτημα χρηματοδότησης για βελτίωση μόλις 17 εγκαταστάσεων.

- Τέλος, έχει δοθεί έγκριση για ίδρυση 13 νέων σφαγειοτεχνικών εγκαταστάσεων».

Αυτά, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σε σύσκεψη υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρου Κοντού.

Η τρίτη προκήρυξη του μέτρου 2.1 του ΕΠ.ΑΑ-ΑΥ 2000-2006 (επενδύσεις στην εμπορία και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων-τομέας κρέατος, το οποίο κατά προτεραιότητα προβλέπει την δημιουργία και ενίσχυση σφαγείων σε ορεινές ή μειονεκτικές και νησιωτικές περιοχές καθώς και την ίδρυση σύγχρονων σφαγείων σε αντικατάσταση ακατάλληλων χωρίς αύξηση της δυναμικότητας) αναμένεται εντός του Ιανουαρίου 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα