Μπασιάκος: Πληρώνουμε αμαρτίες άλλων για το βαμβάκι

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2004 21:08

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι όσοι ασκούν κριτική για την απόφαση της αρμόδιας Διαχειριστικής Επιτροπής της Ε. Ε. να επιβάλλει με τα δικά της προσωρινά στοιχεία προσαύξηση 12% (εντός των επιτρεπομένων ορίων 7,5%-15%) στην δηλωθείσα απ' την κυβέρνηση ποσότητα βάμβακος των 1.103.000 τόνων, είναι εκείνοι που, για τους δικούς τους λόγους, με δηλώσεις τους τον τελευταίο καιρό εκτιμούσαν σε υψηλά επίπεδα την παραγωγή και επηρέασαν την Επιτροπή.

Το βέβαιο είναι ότι, με τις δυσμενείς συνέπειες του Κοινοτικού Κανονισμού, που άκριτα απεδέχθη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και παρά τις δικές μας διαφωνίες, πληρώνουμε αμαρτίες άλλων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, με την καλύτερη δυνατή διαχείριση, η προσωρινή εκτίμηση της Διαχειριστικής Επιτροπής δεν επηρεάζει το ύψος της τελικής παραγωγής του Απριλίου 2005 και κατά συνέπεια το ύψος των τελικών κοινοτικών εισροών που -εάν πράγματι η παραγωγή μας φτάσει τελικώς στους 1.100.000 τόνους- θα ανέρχεται στα 707 εκατ. ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από τα 633 εκατ. ευρώ που εισπράξαμε από τις κοινοτικές εισροές πέρυσι», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα