Ιταλία: Έξι στα 10 νοικοκυριά θεωρούν ότι τα οικονομικά τους χειροτέρεψαν

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 16:59
UPD:17:01
REUTERS/STRINGER/ITALY

Tο ποσοστό των νοικοκυριών που θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση επιδεινώθηκε ανήλθε στο 58,4%, από 55,4% που ήταν το 2012.

Έξι στα δέκα ιταλικά νοικοκυριά θεωρούν ότι η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε φέτος, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας (ISTAT).

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των νοικοκυριών που θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση επιδεινώθηκε ανήλθε στο 58,4%, από 55,4% που ήταν το 2012. Παράλληλα, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την προσωπική του οικονομική κατάσταση.

Όπως αναφέρει η ιταλική στατιστική υπηρεσία ISTAT, η αίσθηση μεγαλύτερης οικονομικής ανασφάλειας εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, ιδίως στον ιταλικό βορρά. Στις περιφέρειες αυτές - παρά την παραδοσιακή οικονομική ανάπτυξη - χιλιάδες επιχειρήσεις, ιδίως μικρομεσαίες, αναγκάσθηκαν να κατεβάσουν οριστικά τα ρολά.

Η Κάτω Ιταλία παραμένει παρά ταύτα η «αχίλλειος πτέρνα» της χώρας, δεδομένου ότι μόνο το 30,9% των κατοίκων δηλώνει ικανοποιημένο από το εισόδημά του. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 41,3% στη Ρώμη και στις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, ενώ αγγίζει το 46,4% στους βόρειους νομούς της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα