China Aviation: Προσπάθειες για την εξασφάλιση των προμηθειών καυσίμων

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 08:32

ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ των προμηθειών καυσίμων στα αεροδρόμια της Κίνας, επιδιώκει η China Aviation Oil (Singapore) Corp., η οποία αναγκάστηκε να ζητήσει την προστασία του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης, από τις τράπεζες, μετά τις απώλειες 550 εκατ. δολ. ΗΠΑ, από τις διαπραγματεύσεις μετοχών.

Η μητρική της εταιρεία, China Aviation Oil Holding Co., έστειλε ομάδα στελεχών, η οποία θα προχωρήσει στην αναδιοργάνωσή της China Aviation, ενώ θα διαφυλάξει τις φορτώσεις καυσίμων στην Κίνα, της οποίας ανεφοδιάζει 100 αεροδρόμια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Gerald Woon.

Οι αγορές των καυσίμων από το εξωτερικό, ενδέχεται να αυξηθούν σε ποσοστό της τάξης του 30%, φθάνοντας τα 2,35 εκατ. γαλόνια ημερησίως, σύμφωνα με την China Aviation, τον Αύγουστο. Η κινεζική οικονομία, αναπτύχθηκε κατά μέσον όρο ετησίως σε ποσοστό 9% την τελευταία δεκαετία, ωθώντας τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τους στόλους τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη ζήτηση σε ταξίδια, αλλά και της μεταφοράς εμπορευμάτων. Η μητρική εταιρεία της China Aviation, θα εξασφαλίσει τις προμήθειες καυσίμων, ανέφερε ο σύμβουλος επιχειρήσεων στην αγορά πετρελαιοειδών, Ong Eng Tong.

Η China Aviation εμφάνισε ζημίες, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη αυξήθηκαν, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ και στα 55,67 δολ. το βαρέλι, στις 25 Οκτωβρίου, αποτέλεσμα και της υψηλής ζήτησης από την Κίνα, τη δεύτερη σε μέγεθος καταναλώτρια του προϊόντος στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα