Πτώση με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 13:58
UPD:14:06
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πιέσεις σημειώνονται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς παραμένει θολό το τοπίο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας. Το γεγονός αυτό περιορίζει την επενδυτική «ορατότητα» και διάθεση και οδηγεί σε έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα την αγορά, παρά τα καλά νέα από το μέτωπο των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Ο Γενικός Δείκτης, παρά το καλό ξεκίνημα, όταν έφτασε να σημειώνει κέρδη μέχρι και +0,79%, αυτή τη στιγμή υποχωρεί 1,06% στις 1.132,99 μονάδες, ενώ ο τζίρος συνεχίζει και σήμερα να κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς. Αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 27,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,5 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 1,16%, ο δείκτης FTSE Large Cap σημειώνει απώλειες 0,83% και ο δείκτης FTSΕ Mid Cap καταγράφει πτώση 0,09%.

Στις τραπεζικές μετοχές η εικόνα είναι πτωτική, με την Πειραιώς στο -2,88% , την Alpha Bank στο -2,66% και την Eurobank στο -1,36%, ενώ κέρδη 0,49% καταγράφει η Εθνική.

Η πτώση είναι ξεκάθαρη και στον δείκτη FTSE Large Cap, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται οι Τέρνα Ενεργειακή -2,56%, ΓΕΚ-Τέρνα -2,42%, ΟΤΕ -2,24%, Ιντραλοτ -2,14%, ΕΥΔΑΠ -2,32%, Ελλάκτωρ -1,90 και ΔΕΗ -1,47%.

Αντίθετα, από τα blue chips, κέρδη σημειώνουν μόνο η Jumbo +1,24%, η Μυτιληναίος +0,50%, ο ΟΠΑΠ +0,33% και η Frigoglass +0,16%

Το ενδιαφέρον της αγοράς, εκτός από τις εξελίξεις γύρω από τις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, είναι στραμμένο και στην συνάντηση Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αλλά και στον χορό των αποτελεσμάτων κερδοφορίας εννεαμήνου, ο οποίος ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα.

Στο μέτωπο λοιπόν, των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου, σημαντική αύξηση κερδών εμφάνισε ο όμιλος της Μυτιληναίος, ενώ και η εικόνα των αποτελεσμάτων της Μέτκα ήταν ιδιαίτερα θετική, με την εταιρεία να ενισχυει τη θέση της στο διεθνή ανταγωνισμό ενεργειακών έργων μετά την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς μεγάλων έργων σε Πακιστάν, Ρουμανία, Τουρκία, Αλγερία, και Ιορδανία.

Σημειώνεται πως μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται και τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα