Δυναμικό ξεκίνημα στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 11:10
UPD:11:15

ΕΝΤΟΝΑ ανοδικές τάσεις επικρατούν κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται αυτή την ώρα (11:07) κατά 0,96% έχοντας διαμορφωθεί στις 2.681,42 μονάδες.

Ο τζίρος φθάνει τα 7,17 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 113 σημειώνουν άνοδο, 52 υποχωρούν και 57 παραμένουν σταθερές.

«Η διαφαινόμενη λύση στο ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών, η αναθέρμανση της αγοράς με νέες επιχειρηματικές συμφωνίες, σε συνδυασμό με τη χθεσινή κίνηση του συνόλου των διεθνών αγορών, αναμένεται να κρατήσουν ζωηρό το αγοραστικό ενδιαφέρον κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με έμφαση να δίνεται στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση, όπου αναμένουμε μετακύλιση / εισροή κεφαλαίων», αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωινό της σχόλιο η Praxis Securities.

Eκτιμά επίσης πως η εξαγορά του 21% της Ρόκας από την ισπανική Iberdrola αναμένεται να δώσει ώθηση στις εταιρείες που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στον κλάδο ενέργειας τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπως ΓΕΚ, Ελληνική Τεχνοδομική, Όμιλος Μυτιληναίου και Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την Aspis Bank, «οι δηλώσεις κορυφαίων τραπεζιτών για την ανάγκη συγκέντρωσης στο χώρο των τραπεζών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/02/985107.htm σε συνδυασµό µε την ανακοίνωση του deal στη Ρόκας http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/12/02/985019.htm , πιθανό να δηµιουργήσουν προσδοκίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών. Όλο αυτό το κλίµα πιστεύουµε ότι θα οδηγήσει σε άνοδο το σύνολο της αγοράς σήµερα».

Η μετοχή της Ρόκας ενισχύεται κατά 1,10% έχοντας φθάσει τα 7,10 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα