Ανοδικά κινείται το ευρώ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 12:29
UPD:14:09
EPA/FRANK MAY

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, μετά τη χθεσινή ομιλία του επικεφαλής της αμερικανικής Federal Reserve, Μπεν Μπερνάνκι, o oποίος δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα θα διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική πολιτική της, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,1% έναντι του δολαρίου στο 1,3554. Νωρίτερα, το ενιαίο νόμισμα άγγιξε το 1,3584, το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Νοεμβρίου.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως η άνοδος του ευρώ κέρδισε περαιτέρω έδαφος λόγω των stop-loss αγορών, προσθέτοντας ότι η ώθησή του υψηλότερα έναντι του δολαρίου το βοήθησε να κερδίσει έδαφος και έναντι του γεν. Η ομιλία του Μπερνάνκε ήταν αρκετή για να δώσει στο ευρώ τον απαραίτητο καταλύτη για να κινηθεί υψηλότερα, όπως τονίζουν.

Σε μια ομιλία όπου επανέλαβε τα υποστηρικτικά για την οικονομία σχόλια της Τζάνετ Γέλεν, ο Μπερνάνκι είπε ότι ενώ η οικονομία είχε σημειώσει σημαντική πρόοδο, ήταν ακόμη πολύ μακριά από το επιθυμητό επίπεδο.  

Ο Μπερνάνκι δήλωσε ότι η Fed θέλει αποδείξεις ανθεκτικής αύξησης των θέσεων εργασίας πριν ξεκινήσει το tapering. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα επιτόκια ήταν πιθανό να παραμείνουν κοντά στο μηδέν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά το τέλος του προγράμματος αγοράς assets.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% έναντι του γεν στο 135,54, έχοντας αγγίξει νωρίτερα στην ημέρα το υψηλό τεσσάρων ετών του 135.95.

Το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του γεν στο 100,03, έχοντας απομακρυνθεί από το υψηλό δύο μηνών του 100,43 που άγγιξε την περασμένη Παρασκευή.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα