DailyFx.gr: Τι νέο θα προκύψει από τα πρακτικά της Fed;

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 08:55
UPD:02/12/2013 09:02

Οι δηλώσεις του Μπεν Μπερνάκε σε δείπνο στη Νέα Υόρκη για το μέλλον της οικονομίας των ΗΠΑ αλλά και των επιλογών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, έφεραν διάθεση αγορών τόσο στο EUR/USD (που άγγιξε το 1.3579) όσο και στο GBP/USD (που έφτασε μέχρι και το 1.6142). Ανοδικά κινήθηκε και το USD/JPY αλλά και οι 3 ισοτιμίες βρίσκουν πιέσεις και υποχωρούν χαμηλότερα σε μια ημέρα με σημαντικά στοιχεία για την Αμερική. Η σημερινή ημέρα ξεχωρίζει με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρακτικά της Fed αλλά και τις σημαντικές ανακοινώσεις της Αμερικής.

Στις 15:30 περιμένουμε μια σειρά σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων από την Αμερική με τις λιανικές πωλήσεις και τον πληθωρισμό να ξεχωρίζουν. Από τα όσα έχουμε μέχρι τώρα από τα εκτιμήσεις των αναλυτών φαίνεται πως θα υπάρξουν πιέσεις στο USD, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τι η μείωση του πληθωρισμού ίσως να μην επηρεάσει αρνητικά λόγω του ότι οφείλεται κυρίως στην μείωση στις τιμές των καυσίμων. Στις 17:00 είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση για τις πωλήσεις υπαρχόντων κατοικιών που αναμένεται αισθητά μειωμένη.

Νωρίτερα, στις 11:30 θα περιμένουμε τα πρακτικά της ΒοΕ για να δούμε και τις λεπτομέρειες από την απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης.

Γράφημα USD/JPY



Πηγή: DailyFx.gr

Ανοίξτε ένα ΔΩΡΕΑΝ FXCM Δοκιμαστικό Λογαριασμό



Προτεινόμενα για εσάς