Μελετάται η συγκρότηση Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Αγοράς

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2004 19:49
UPD:20:29

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, η 24ωρη επιτήρηση της εισόδου προϊόντων στα τελωνεία, και η αμείλικτη εφαρμογή του νόμου, «ώστε να περιορίσουμε και σταδιακά να εξαφανίσουμε τη μάστιγα του παραεμπορίου», όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο. Αρωγοί στην προσπάθεια είναι το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Οπως ανέφερε ο κ Σιούφας, εξετάζεται και η συγκρότηση ενιαίου φορέα ελέγχου για ζητήματα που αφορούν στην αγορά.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε ότι «η συγκρότηση των κλιμακίων, που υπάρχει, ενισχύεται και επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και η αστυνομία θα βοηθήσει με την παρουσία της, προκειμένου να μπορεί να κάνει εκείνα που τα μικτά κλιμάκια δεν μπορούν.

Δεύτερον, το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με όλους τους υπολοίπους, θα εντείνει τους ελέγχους στα τελωνεία, στον τόπο διακίνησης από τις αποθήκες που τροφοδοτούν το πλανόδιο εμπόριο.

Τρίτον, θα υπάρχουν τακτικές συναντήσεις όλων των φορέων προκειμένου να βλέπουμε την πρόοδο και τα αποτελέσματα όλων αυτών των ενεργειών, γιατί ο σκοπός δεν είναι να φύγει το παραεμπόριο από μια περιοχή και να μετακινηθεί κάπου αλλού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα