Credit Suisse First Boston: Προς απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων

Καθώς τα έξοδά της είναι υψηλότερα των εσόδων της
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2004 10:35

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ θέσεις, στο τμήμα αγοραπωλησίας μετοχών, πρόκειται να περικόψει η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας, Credit Suisse Group, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας της, που είναι το υψηλότερο στη Wall Street, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Τράπεζα.

Η τράπεζα, με έδρα τη Ζυρίχη, πρέπει να περικόψει τις ετήσιες δαπάνες της στην Credit Suisse First Boston ύψους 1,7 δισ. ελβετικών φράγκων (1,5 δισ. δολ.), όπως οι ανταγωνίστριές της Goldman Sachs Group Inc. και η Lehman Brothers Holdings Inc., σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, βάσει των αποτελεσμάτων των εταιρειών το εννεάμηνο.

«Υπάρχουν πολλά σημεία, στα οποία μπορεί να μειώσει η τράπεζα το κόστος της και αυτά έχουν άμεση σχέση με τους υπαλλήλους», ανέφερε ο Christoph Ritschard, αναλυτής της Zuercher Kantonalbank, στη Ζυρίχη, ο οποίος κατατάσσει τις μετοχές της τράπεζας στο «market perform».

Ο επικεφαλής της, Brady Dougan, 45 ετών, ενδέχεται να ανακοινώσει το νωρίτερο στις 7 Δεκεμβρίου τη συγχώνευση κάποιων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος αγοραπωλησιών μετοχών, ερευνών αγοράς κ.λπ., σύμφωνα με ανθρώπους της τράπεζας, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Τα έξοδα της Credit Suisse First Boston, αποτελούσαν περίπου 86 σεντς για κάθε ένα δολάριο των εσόδων της, κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2004, έναντι 64 σεντς της Goldman Sachs και 70 σεντς της Lehman, με βάση τα στοιχεία της τράπεζας.

Ο εκπρόσωπος της Credit Suisse στη Ζυρίχη, Andres Luther, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα