Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 23:56
UPD:19/11/2013 00:02
REUTERS/LUCAS JACKSON

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη.

Ο γενικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,09% στις  15,976.00 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,37% στις 1,791.53 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες -0,93% στις 3,949.07.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Boeing Co/The  και της JPMorgan Chase & Co, στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Microsoft Corp και της  Visa Inc.

Οι προσδοκίες ότι η Fed θα διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική της πολιτική, και δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στο tapering, συνεχίζουν να ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών.

Οι προσδοκίες ότι η Fed θα διατηρήσει την τρέχουσα νομισματική της πολιτική, και δεν θα βιαστεί να προχωρήσει στο tapering, συνεχίζουν να ενισχύουν την αισιοδοξία των επενδυτών όπως φάνηκε και από το κλείσιμο του Dow.

Πάντως κάποιοι αναλυτές έχουν ήδη αρχίσει να προειδοποιούν για το ενδεχόμενο διόρθωσης στην αγορά.

«Νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο πλέον για ρευστοποιήσεις κερδών» επισημαίνει ο Αρνόντ Σκαρπάτσι, επκεφαλής ανάλυσης στην Montaigne Capital.  Καθώς οδεύουμε προς το τέλος του έτους και πλησιάζουμε την περίοδο της συζήτησης της οροφής του χρέους στις αρχές του επόμενου έτους, η μεταβλητότητα θα αρχίσει να αυξάνεται, όπως προσθέτει. «Είμαι πολύ επιφυλακτικός για την αγορά σε ό,τι αφορά τις αρχές του 2014», τονίζει χαρακτηριστικά.

Μέσα στην εβδομάδα οι επενδυτές θα λάβουν περαιτέρω σημαντικές ενδείξεις για το «αύριο» της πολιτικής της Fed.

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ομιλία του Μπεν Μπερνάνκε στην Ουάσινγκτον, ενώ την Τετάρτη  ανακοινώνονται οι λιανικές πωλήσεις, οι τιμές καταναλωτή, οι μεταπωλήσεις κατοικιών και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Επίσης, την Πέμπτη ακολουθούν οι ανακοινώσεις των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα