ΥΠΑΝ: Επιχορήγηση Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2004 15:40

Αποφάσεις με τις οποίες επιχορηγούνται πέντε Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.) με συνολικό ποσό 5,3 εκατ. ευρώ, για να προβούν στις απαραίτητες πληρωμές δικαιούχων προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.

Το έργο και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης αφορούν την υποστήριξη των Υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης για την αξιολόγηση των προτάσεων των υποψήφιων επενδυτών, την υπογραφή συμβάσεων με τους τελικούς αποδέκτες (επιχειρήσεις), την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των χρηματοδοτούμενων έργων και ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας του Προγράμματος. Στους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης συμμετέχουν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων (Επιμελητήρια, Σύνδεσμοι), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π..

Οι οδηγίες του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα προς τους Ενδιάμεσους Φορείς Διαχείρισης είναι η άμεση εκταμίευση των επιχορηγήσεων.

Πρόκειται για τη τέταρτη παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της εξοικονόμησης, συμπαραγωγής, υποκατάστασης συμβατικής ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η πρώτη παρέμβαση ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2004, με την επιχορήγηση οκτώ Ενδιάμεσων Φορέων Διαχείρισης (Ε.Φ.Δ.), με συνολικό ποσό 20,7 εκατ. ευρώ για να προβούν στις απαραίτητες πληρωμές δικαιούχων προγραμμάτων του ΕΠΑΝ.

Στις 14 Οκτωβρίου 2004 υπογράφηκε από τον κ. Σιούφα η επιχορήγηση του ΚΑΠΕ με 4,8 εκατ. ευρώ για τον ίδιο λόγω, ενώ στις 19 Νοεμβρίου 2004 εγκρίθηκε η ένταξη 104 ενεργειακών επενδύσεων στον Δ’ Κύκλο της 2ης Προκήρυξη της Δράσης 2.1.3 «Οικονομικά κίνητρα για την ενίσχυση μεμονωμένων ενεργειακών επενδύσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), με συνολικό προϋπολογισμό 191,7 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα