Επιβράδυνση των εισροών στις ευρωπαϊκές μετοχές

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 12:06
UPD:12:09
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τα ευρωπαϊκά μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν την Παρασκευή την 20η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών, καθώς οι επενδυτές απέσυραν κεφάλαια από την αγορά ομολόγων, σύμφωνα με στοιχεία της EPFR, τα οποία αποκάλυψαν ωστόσο σημαντικά σημάδια κόπωσης στις τοποθετήσεις στην περιοχή.

Παρόλο που η επενδυτική ψυχολογία γενικότερα προς την Ευρώπη, παραμένει bullish, οι συνολικές ροές προς τα ευρωπαϊκά funds μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, καθώς οι ισχυρές θέσεις στα funds της Ευρώπης και της Βρετανίας εξαλείφθηκαν σε μεγάλο βαθμό από μία ακόμη εβδομάδα μεγάλων εκροών από τα γερμανικά funds, όπως σημειώνει η EPFR σημειώνει στο εβδομαδιαίο δελτίο της.

«Οι επενδυτές έχουν αποσύρειι πάνω από 5 δισ. δολάρια από τα γερμανικά funds από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, καθώς η αναμονή για μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού συνεχίζεται για έβδομη εβδομάδα» , τονίζει η EPFR.

Η δημοτικότητα των ευρωπαϊκών μετοχών ήταν ο παράγοντας-κλειδί στην στήριξη του ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες και έτσι, η επιβράδυνση των εισροών θα κάνει το νόμισμα πολύ πιο ευάλωτο, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα