Aπό τη σουηδική Swedtel το business plan της Lannet

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2004 11:47

Την υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών μεταξύ της Lannet Επικοινωνίες Α.Ε. και της σουηδικής εταιρείας Swedtel, ανακοίνωσε η διοίκηση της πρώτης. Η σύμβαση αφορά την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τη Lannet, αρχικά για την κατάρτιση και κατόπιν την υλοποίηση του νέου Business Plan της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Lannet Επικοινωνίες Α.Ε., κ. Θωμάς X. Λαναράς, κατά την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε:«Η Lannet με την σύμβαση αυτή, πρόκειται να αποκομίσει σημαντικά οφέλη από την εμπειρία της Swedtel, με σκοπό να σχεδιάσει την στρατηγική και την τακτική της ανάπτυξής της για τα επόμενα χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι στην σημερινή εποχή ο χώρος των τηλεπικοινωνιών απαιτεί από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, να έχουν διεθνή προσανατολισμό και παράλληλα να επιτυγχάνουν επιχειρηματικές συνεργίες».

Από την πλευρά του, ο Executive Vice President της Swedtel, Mr. Lennart Broman, δήλωσε: «Οι τηλεπικοινωνίες ξεπερνούν διεθνώς την κρίση των προηγούμενων χρόνων, αλλά όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με ραγδαίες τεχνολογικές και οικονομικές ανακατατάξεις.

Για παράδειγμα τα όρια μεταξύ κινητής και σταθερής τηλεφωνίας προβλέπεται να γίνουν δυσδιάκριτα στο μέλλον, λόγω νέων τεχνολογιών που εμφανίζονται στο χώρο. Μια εταιρεία σαν την Lannet πρέπει να σχεδιάσει το μέλλον της στηριζόμενη σε εναλλακτικά σενάρια, λαμβάνοντας υπόψη τόσο το διεθνές τεχνολογικό όσο και επενδυτικό περιβάλλον. Στο σημείο αυτό ακριβώς, η συμβολή μας τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην εποπτεία της υλοποίησης της στρατηγικής της Lannet, μπορεί να είναι αποφασιστική».

Η Swedtel ιδρύθηκε το 1968, από την τότε κρατική Σουηδική εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Telia, σαν η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών για Τηλεπικοινωνίες, η οποία προήλθε μέσα από έναν τηλεπικοινωνιακό Οργανισμό. Από τότε μέχρι σήμερα, η Swedtel έχει υλοποιήσει πάνω από 500 έργα σε 100 χώρες του κόσμου, που αφορούν Συμβουλευτικές υπηρεσίες Διοίκησης (Management Consulting), Ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών (Privatizations), καθώς και Έργα Στρατηγικού σχεδιασμού (Strategic Planning) για Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα