Ξεπέρασαν το 1 δισ. στερλίνες τα έσοδα της Burberry

Σταθερά τα κέρδη α' εξαμήνου
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 14:52
EPA/ANDY RAIN

Τα έσοδα της Burberry αυξήθηκαν κατά 17% σε 1,03 δισ. στερλίνες, χάρη στην άνοδο 20% που εμφάνισαν τα έσοδα από τις πωλήσεις λιανικής.

Σταθερά, όπως αναμενόταν, παρέμειναν τα κέρδη του βρετανικού οίκου μόδας Burberry στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης, ενώ τα έσοδά του ξεπέρασαν το 1 δισ. στερλίνες (1,6 δισ. δολ.) για πρώτη φορά.

Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη προ φόρων και έκτακτων αποτελεσμάτων ύψους 174 εκατ. στερλινών κατά το εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Τον περασμένο μήνα η διοίκηση είχε προβλέψει ότι τα κέρδη θα παρέμεναν κοντά στα επίπεδα της περυσινής χρονιάς (173 εκατ.).

Εν τω μεταξύ, τα έσοδα της Burberry αυξήθηκαν κατά 17% σε 1,03 δισ. στερλίνες, χάρη στην άνοδο 20% που εμφάνισαν τα έσοδα από τις πωλήσεις λιανικής.

«Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην εφαρμογή των στρατηγικών μας για το λιανεμπόριο, το ίντερνετ και το μάρκετινγκ στο σημαντικό τρίτο τρίμηνο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Άντζελα Άρεντς.

Πρόκειται για τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιεύει η Burberry μετά την ανακοίνωση του περασμένου μήνα, ότι η Άρεντς αποχωρεί από το «τιμόνι» της εταιρείας στα μέσα του 2014 προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό της Apple. Διάδοχός της θα είναι ο Κρίστοφερ Μπέιλι, νυν γενικός διευθυντής δημιουργικού.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα