Κέρδη για δεύτερη ημέρα σημειώνει ο χρυσός

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 13:59
UPD:13:59
REUTERS/ILYA NAYMUSHIN

Ανοδικά συνεχίζει και σήμερα ο χρυσός, μετά τα χθεσινά σχόλια της Τζάνετ Γέλεν, τα οποία εμμέσως υποδηλώνουν ότι η Fed θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με μέτρα τόνωσης, όπως κάνει αυτή τη στιγμή.

Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου είχαν μειωθεί έντονα στις τέσσερις συνεδριάσεις μέχρι την περασμένη Τρίτη , μετά τα ισχυρά στοιχεία του ΑΕΠ γ’ τριμήνου των ΗΠΑ και τα πολύ καλά νεά από το μέτωπο της αμερικάνικης αγοράς εργασίας, τα οποία ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει τη σταδιακή μείωση των μέτρων τόνωσης, τον Δκέμβριο.

Ωστόσο, στις παρατηρήσεις της οποίες προετοίμασε χθες η Γέλεν για την σημερινή της κατάθεση στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, δήλωσε ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας κινούνται «κάτω των δυνατοτήτων τους».

Με βάση όσα ανέφερε η Γέλεν, δεν φαίνεται ότι το tapering θα ξεκινήσει σύντομα, όπως επισημαίνει ο Μπράιαν Λαν, επικεφαλής της αγοράς χρυσού στην GoldSilver Central .

Η τιμή spot του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.281,49 δολάρια η ουγγιά, μετά τα κέρδη της τάξης του 1% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Άνοδο 1,56% σημειώνεουν τα συμβόαλια Δεκεμβρίου του ασημιού, ενώ πτώση 0,44% καταγράφουν τα συμβόλαια του χαλκού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα