Παράγωγα: Αλλαγές στο διεθνές κλίμα συμβάλλουν υπέρ της περιορισμένης αισιοδοξίας των traders

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 09:22

Οι επενδυτές στα παράγωγα έκαναν αυτό που θεώρησαν καλύτερο για τα συμφέροντά τους αφού έδωσαν τιμή στο ΣΜΕ Νοεμβρίου 376 μονάδες με τον υποκείμενο στις 376,03 και συνεπώς, η στάση τους δεν έχει κανένα μήνυμα αναφορικά με τις προβλέψεις τους για την βραχυπρόθεσμη τάση του 25άρη. Ωστόσο χαμήλωσαν ακόμα περισσότερο την έκθεσή τους σε αυτή τη σειρά και την ανέβασαν στην επόμενη. Η  σειρά Νοεμβρίου κατέληξε να έχει 21.085 ανοικτά συμβόλαια, από 28.130, για να φθάσουν της σειράς Δεκεμβρίου από 20.919 στις 31.853 χθες λοιπόν το πλήθος των θέσεων που έκλεισαν στην τρέχουσα σειρά ήταν μικρότερο από τις θέσεις που άνοιξαν στην σειρά Δεκεμβρίου κατά αρκετές χιλιάδες συμβόλαια.

Ο όγκος στα ΣΜΕ  Δεκεμβρίου ξεπέρασε τα 21.700 ΣΜΕ και η τιμή εκκαθάρισης οδηγήθηκε στις 377,25 εκφράζοντας μια περιορισμένων διαστάσεων αισιοδοξία για τη δυναμική της σημερινής συνεδρίασης. Πολλά έχουν εναποθέσει σήμερα στο κλίμα που θα δημιουργηθεί στις αγορές της ευρωζώνης οι αναλυτές. Αφού παρακολούθησαν την κίνηση στα ασιατικά χρηματιστήρια και τις αγορές εμπορευμάτων και νομισμάτων.

Οι ασιατικές μετοχές ξεκόλλησαν από τα χαμηλά έξι εβδομάδων σήμερα, ωθούμενες από dovish σχόλια που διέρρευσαν σαν απόψεις που έχει Αντιπρόεδρος πρόεδρος Janet Yellen , η οποία συνέστησε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να υπολογίζει στην υποστήριξη για την τόνωση της οικονομίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι αγορές υπολογίζουν.  Η Yellen ,δήλωσε ότι η Fed έχει " περισσότερη δουλειά να κάνει " για να βοηθήσει την οικονομία , αναφέροντας ότι δεν έχει καμία βιασύνη για να ξεκινήσει η σταδιακή μείωση του QE. Οι αγορές παγκόσμια βομβαρδίστηκαν από τον Μάιο, όταν η Fed πρώτη φορά ανέφερε ότι η έναρξη του tapering δεν ήταν μακριά. Από τότε η ροή των δεδομένων των ΗΠΑ ήταν μικτή με θετικές και αρνητικές εκπλήξεις που έκαναν τις αγορές προσπαθούν συνεχώς να προβλέπουν τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας, προκαλώντας συχνά απότομες κινήσεις στις τιμές των assets.

Οι futures μετοχών των ΗΠΑ χτύπησαν ένα ρεκόρ μετά τα σχόλια Yellen, που ήρθαν μετά από τη λήξη των συναλλαγών των χρηματιστηρίων των ΗΠΑ την Τετάρτη. Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ την Τετάρτη. Στην Ασία , ο Nikkei της Ιαπωνίας κέρδισε 1,4% και χτύπησε επίπεδα υψηλών τριών εβδομάδων και τον βοήθησαν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο νίκησε τις προσδοκίες της αγοράς. Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μεγάλωσε σε ετήσια βάση 1,9%, πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς για 1,7%. Ο δείκτης μετοχών MSCI Ασίας - Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 1,0% και απομαρύνεται από ένα χαμηλό έξι εβδομάδων που σημειώθηκε την Τετάρτη. Το ευρώ χτύπησε ένα υψηλό εβδομάδας έναντι του δολαρίου, και εξάλειψε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που είχε υποστεί μετά την έκπληξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας πριν από μία εβδομάδα. Τελευταία διαπραγματεύθηκε στα 1,3476 δολάρια, αφού νωρίτερα είχε φθάσει έως το υψηλό των 1,3499 δολαρίων.

Στις ΗΠΑ οι τιμές των ομολόγων έχουν διορθωθεί ανοδικά, ωθώντας την απόδοση του 10ετούς κάτω από 2,70% κάποια στιγμή. Ανήλθε τελικά στο 2,72% μακριά από το υψηλό οκτώ εβδομάδων των 2,79%. Οι τιμές των ομολόγων ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω εάν η παρουσία της Yellen παραπέμπει σε παραμονή στα χαμηλά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα