Coca-Cola 3Ε: Αγωγή κατά εργαζομένων και ΠΟΕΕΠ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 18:00
UPD:18:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Η Coca-Cola 3E επισημαίνει ότι «το σωματείο και οι συνδικαλιστικοί του εκπρόσωποι για περισσότερο από ένα μήνα καταφέρονται συστηματικά και μεθοδευμένα εναντίον της εταιρείας, παραπλανώντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών στη χώρα.

Αγωγή κατά 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου στη Θεσσαλονίκη και κατά 22 μελών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) κατέθεσε, την περασμένη βδομάδα, η Coca-Cola 3Ε, ζητώντας αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ με την κατηγορία της ηθικής βλάβης και της δυσφήμησης εις βάρος της.

Η αγωγή αφορά σε σχετικά δελτία Τύπου της ΠΟΕΕΠ τα οποία έχει δώσει στη δημοσιότητα και με τα οποία καταδίκασε την απόλυση των 33 εργαζομένων που απασχολούνταν στο τμήμα διακίνησης προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων χαρακτηρίζουν την αγωγή «τρομοκρατία», ενώ έχουν ήδη απευθυνθεί σε νομικό σύμβουλο.

Για το θέμα η Coca-Cola 3E επισημαίνει ότι «το σωματείο και οι συνδικαλιστικοί του εκπρόσωποι για περισσότερο από ένα μήνα καταφέρονται συστηματικά και μεθοδευμένα εναντίον της εταιρείας, παραπλανώντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών στη χώρα.

Οι ισχυρισμοί για μεταφορά δραστηριοτήτων ή τμημάτων εκτός Ελλάδος -και πιο συγκεκριμένα στη Βουλγαρία- είναι άκρως παραπλανητικοί και δυσφημιστικοί και παράλληλα με τις ενέργειες μποϊκοτάζ και δυσφήμησης στα προϊόντα της εταιρείας πλήττουν την εικόνα και το κύρος της εταιρείας.

Δεν επιτρέπουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ισχυρής δέσμευσής μας για σταθερή και ουσιαστική παρουσία και συνεχή προσφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και είμαστε υπερήφανοι που το 98% των προϊόντων μας που διακινούμε στην ελληνική αγορά, και επομένως και στη Θεσσαλονίκη, παράγεται στη χώρα μας. Εφόσον προκύψει οποιαδήποτε αποζημίωση υπέρ της εταιρείας, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς στη Θεσσαλονίκη».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα