Αύξηση συγχωνεύσεων και εξαγορών «βλέπει» η Ernst & Young

Στους επόμενους 12 μήνες
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 16:19
UPD:16:23
REUTERS/LUCAS JACKSON

Όπως αναφέρει η EY, πάνω από το ένα τρίτο (35%) των επιχειρήσεων θα επιδιώξει εξαγορές εντός των επομένων 12 μηνών, έναντι ποσοστού 25% πριν από έναν χρόνο.

Αύξηση των συμφωνιών για συγχωνεύσεις και εξαγορές (Σ&Ε) στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών αναμένει σχεδόν το 70% των στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ernst & Young (ΕΥ).

Όπως αναφέρει η EY, πάνω από το ένα τρίτο (35%) των επιχειρήσεων θα επιδιώξει εξαγορές εντός των επομένων 12 μηνών, έναντι ποσοστού 25% πριν από έναν χρόνο.

Το βελτιωμένο κλίμα ως προς τις συμφωνίες Σ&Ε πηγάζει από τη διαρκώς αυξημένη οικονομική εμπιστοσύνη, η οποία βελτιώθηκε εντυπωσιακά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, σημειώνεται στην έκθεση.

Το 65% αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα βελτιωθεί, σε σύγκριση με μόλις 22% πριν από ένα χρόνο. Μάλιστα, το ποσοστό όσων προβλέπουν επιδείνωση της οικονομίας έπεσε στο 11% - το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα δύο ετών.

Την ίδια ώρα, σχεδόν το 60% των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να επιταχύνουν τις αναπτυξιακές στρατηγικές τους κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Το ποσοστό των στελεχών που εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν σε σημαντικές συμφωνίες - αξίας από 501 εκατ. δολ. έως 1 δισ. δολ. - υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, φθάνοντας το 19%. Το ποσοστό που επικεντρώθηκε σε μικρότερες συναλλαγές - κάτω των 51 εκατ. δολ. - μειώθηκε σε μόλις 27%, από περίπου 40% πριν από 12 μήνες.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης ότι οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για τους δυνητικούς επενδυτές είναι η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Οι τομείς στους οποίους προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες συμφωνίες είναι η υγεία, το πετρέλαιο & φυσικό αέριο, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα καταναλωτικά προϊόντα, η αυτοκινητοβιομηχανία και η τεχνολογία.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα