Κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 23:18
UPD:23:34
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με κέρδη έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η σημερινή ημέρα ήταν ήρεμη στην Wall Street λόγω της αργίας της Ημέρας των Βετεράνων, με την αγορά ομολόγων να παραμένει κλειστή, και χωρίς να υπάρχουν στην ατζέντα της ημέρας ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων. 

Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι ανακοινώσεις κερδοφορίας των εταιρειών του κλάδου του λιανικού εμπορίου, όπως η Wal-Mart Stores και Macy's, θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, για τυχόν ενδείξεις γύρω από την εικόνα των καταναλωτικών δαπανών.

Όπως πάντως σημειώνει η Daiwa Capital Markets, δεδομένης της μεταβλητότητας των οικονομικών στοιχείων τους τελευταίους μήνες, η Fed δεν θα βιαστεί να αποφασίσει για δράση. Μπορεί τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας να αυξάνουν την πιθανότητα του tapering τον Δεκέμβριο, ωστόσο παραμένει ακόμη πολύ χαμηλή.

Το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να συγκεντρώσει η κατάθεση της υποψήφιας προέδρου Fed Τζάνετ Γέλεν, στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, η οποία πραγματοποιείται την Πέμπτη. Η Γέλεν θεωρείται υπέρμαχος των μέτρων στήριξης  της οικονομικής ανάκαμψης και αναμένεται να κινηθεί σε γενικές γραμμές σε ανάλογη στρατηγική με αυτήν του Μπεν Μπερνάνκε.

Στη Wall Street, με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές της International Busine και της  Wal-Mart Stores Inc, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές της Boeing Co/The και της  Verizon Communications.

Ο  δείκτης Dow Jones  ενισχύθηκε με κέρδη 0,14% στις 15,783.10 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με άνοδο 0,02% στις  1,771.04 μονάδες και ο  τεχνολογικός δείκτης Nasdaq  έκλεισε με κέρδη 0,1% στις 3,919.79 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα