Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 19:08
UPD:19:12
REUTERS/ALEX DOMANSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με την βοήθεια του ράλι που κατέγραψε ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης, μετά και από το σύντομο sell-off της περασμένης εβδομάδας λόγω των ανησυχιών για μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Federal Reserve.

Ο δείκτης  FTSEurofirst έκλεισε με άνοδο 0,27%, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,30%, ο DAX ενισχύθηκε 0,33%, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο  0,70%, ενώ 0,43% και 0,77% υψηλότερα έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB, αντίστοιχα.

Oι μετοχές της BT ενισχύθηκαν 0,54% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πλήρωσε 897 εκατομμύρια στερλίνες για τριετή συμφωνία αποκλειστικής μετάδοσης του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2015.

Οι μετοχές της BSkyB , η οποία μοιράζεται σήμερα τα δικαιώματα μετάδοσης των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, υποχώρησαν 10,86%, ενώ οι μετοχές του ITV , η άλλη εταιρεία κάτοχος των δικαιωμάτων μετάδοσης, σημείωσαν πτώση 1,63%.

Οι μετοχές της Lonmin ενισχύθηκαν 3,9% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ανακάμπτωντας από τις βαριές ζημιές του περασμένου έτους.

EURONEWS

Η Kabel Deutschland ανακοίνωσε ότι δέχτηκε νεό «χτύπημα» στην κερδοφορία της κατά το τελευταίο τρίμηνο λόγω επιβαρύνσειων που σχετίζονται με την εξαγορά από τη Vodafone. Οι μετοχές της υποχώρησαν 0,63%.

Η μετοχή της βρετανικής Shire ενισχύθηκε 0,93% μετά την συμφωνία εξαγοράς  της ViroPharma αξίας 4,2 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της RSA Insurance σημείωσε βουτιά 10,51% καθώς ανακοίνωσε ότι απέλυσε τρία ανώτατα στελέχη και προχώρησε σε εσωτερική έρευνα των μεθόδων χρηματοοικονομικών και ρυθμιστικών αναφορών της εταιρείας.

Οι ευρωπαϊκές αγορές δέχθηκαν ιδιαίτερη ώθηση και από τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, με την ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Grifols να κλείνει με άνοδο 4,64% μετά την απόκτηση της μονάδας ελέγχου μετάγγισης αίματος από τη Novartis.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα