Μικρές διακυμάνσεις στη Wall Street

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013 16:38
UPD:16:42
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Ήπιες τάσεις κυριαρχούν στην Wall Street λόγω της αργίας της Ημέρας των Βετεράνων, με την αγορά ομολόγων να παραμένει σήμερα κλειστή, και χωρίς να υπάρχουν στην ατζέντα της ημέρας ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων.  Αργότερα μέσα στην εβδομάδα, οι ανακοινώσεις κερδοφορίας των εταιρειών του κλάδου του λιανικού εμπορίου, όπως η Wal-Mart Stores και Macy's, θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών, για τυχόν ενδείξεις γύρω από την εικόνα των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί οριακά 0,10%, ο δείκτης S&P 500 καταγράφει μικρή πτώση 0,08% και ο δείκτης Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0,13%.

Οι μετοχές της Transocean σημειώνουν άνοδο 3,24% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για συμφωνία με τον Κάρλ  Ίχαν για πληρωμή μερίσματος και μείωσης των θέσεων του Δ.Σ.

Οι μετοχές της ViroPharma σημειώνουν ράλι 25,5% μετά την συμφωνία εξαγοράς από την ιρλανδική Shire έναντι 4,2 δισ. δολαρίων.

Οι αμερικάνικες μετοχές προέρχονται από ένα έντονο ράλι την περασμένη Παρασκευή, όπου ο δείκτης Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, μετά τα πολύ καλά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία οδηγούν τους επενδυτές στο να αρχίσουν να εκτιμούν ότι η αμερικάνικη οικονομία ίσως να είναι αρκετά ισχυρή πλέον, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει μία πιθανή μείωση των μέτρων τόνωσης της Fed.

Όπως πάντως σημειώνει η Daiwa Capital Markets, δεδομένης της μεταβλητότητας των οικονομικών στοιχείων τους τελευταίους μήνες, η Fed δεν θα βιαστεί να αποφασίσει για δράση. Μπορεί τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας να αυξάνουν την πιθανότητα του tapering τον Δεκέμβριο, ωστόσο παραμένει ακόμη πολύ χαμηλή.

Το παγκόσμιο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται αυτήν την εβδομάδα να συγκεντρώσει η κατάθεση της υποψήφιας προέδρου Fed Τζάνετ Γέλεν, στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, η οποία πραγματοποιείται την Πέμπτη. Η Γέλεν θεωρείται υπέρμαχος των μέτρων στήριξης  της οικονομικής ανάκαμψης και αναμένεται να κινηθεί σε γενικές γραμμές σε ανάλογη στρατηγική με αυτήν του Μπεν Μπερνάνκε.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα