Βαμβακοπαραγωγοί: Ψευδή στοιχεία δήλωσε το 62%

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2004 19:44
UPD:20:01

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ άρχισε τους ελέγχους των στοιχείων που δήλωσαν οι βαμβακοπαραγωγοί.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στους παραγωγούς που θα διαπιστωθούν αποκλίσεις από τα δηλούμενα στοιχεία (ποσότητα, αποθηκευτικός χώρος κ.λ.π.) δεν θα επιτραπεί η παράδοση επιπλέον των πραγματικών ποσοτήτων που δήλωσαν.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους ελέγχους των παραγωγών που ενώ δεν έχουν ολοκληρώσει τις παραδόσεις τους εντός της προσωρινής ηρτημένης δηλώνουν επίσης και υψηλά αποθέματα.

Κατά τους ελέγχους των δύο ημερών 7 και 8/12/2004 από τους 5.018 ελεγχθέντες βαμβακοπαραγωγούς διαπιστώθηκαν ακριβή στοιχεία στο 38% παραγωγών. Είχε δηλώσει παραπάνω από τα πραγματικά αποθέματα το 42% των παραγωγών και ψευδή στοιχεία όσον αφορά τις ποσότητες ή ψευδή στοιχεία αποθηκευτικού χώρου το 20%. Το πανωγράψιμο της παραγωγής βαμβακιού, έγινε για να εισπραχθεί παράνομα η κοινοτική επιδότηση που κυμαίνεται στις 225 δρχ το κιλό.

Με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων θα αξιολογηθούν οι δηλώσεις των παραγωγών, προκειμένου να συνεχισθούν οι παραδόσεις για τις πραγματικές ποσότητες που απομένουν στα χέρια τους μέχρι τις 31.12.2004.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα