Vivendi Universal: Πουλά το 15% της Veolia Εnvironnment

Με στόχο τη μείωση του χρέους της
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 09:43

ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ του 15% της Veolia Environnment SA, θα προχωρήσει η ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής ετιαρείας στον κόσμο, Vivendi Universal SA, με στόχο τη μείωση του χρέους της και την επικέντρωση του ενδιαφέροντός της, στον κλάδο των μέσων.

Το μερίδιο της Vivendi, στη μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, είναι αξίας περίπου 1,5 δισ. ευρώ (δύο δισ. δολ. ΗΠΑ), σύμφωνα με τις τρέχουσες τιμές. Η Vivendi, η οποία θα κατέχει πλέον, το 5,3% της Veolia, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι, η πώληση θα μειώσει το χρέος της κατά περίπου τέσσερα δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της Vivendi, Jean-Rene Fourtou, 65 ετών, έχει μειώσει το χρέος της εταιρείας, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων αξίας μεγαλύτερης των 25 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος μέσων στην General Electric, προκειμένου να δημιουργηθεί η NBC Universal.

H Vivendi, στην κυριότητα της οποίας, βρίσκεται και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, SFR, μείωσε τον δανεισμό της στα 5,5 δισ. ευρώ στα τέλη του Σεπτεμβρίου από 34,9 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του Ιουνίου του 2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα