Η Eurodrip για την πορεία της μετοχής της

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2004 15:57

«Η διοίκηση της Eurodrip ΑΒΕΓΕ παρακολουθεί την αρνητική πορεία της τιμής της μετοχής της στο Χ.Α.Α. τις τελευταίες 20 ημέρες, η οποία δεν δικαιολογείται από την πορεία της εταιρείας, τα θεμελιώδη μεγέθη και τις αποδόσεις της», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εισηγμένη διευκρινίζοντας επίσης τα εξής: .

»1) H αποχώρηση του Venture Capital της Global Capital Investors Limited από τη θυγατρική μας Eurodrip USA Inc., έγινε διότι στις 31/12/2004 έληγε η 5ετής επενδυτική περίοδος του fund αυτού στην εταιρεία μας. Η παραπάνω εξέλιξη είναι θετική για την Eurodrip AΒΕΓΕ.

Τόσο η ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία (ευρώ - δολαρίου ΗΠΑ), όσο και το τίμημα που συμφωνήθηκε , είναι επωφελή για την εταιρεία μας.

2) Σε συνέχεια των ανωτέρω, η θυγατρική μας Eurodrip USA Inc. ήλθε σε συμφωνία με την εταιρεία Reido Farms LLC προκειμένου να αγοράσει το εργοστάσιο της παραγωγής πλαστικών σωλήνων στο Madera της Καλιφόρνιας και στη συνεχεία να μεταστεγαστεί εκεί, μέσα στο α?εξάμηνο του 2005. Αυτό σηματοδοτεί μια καινούργια εποχή για την θυγατρική μας αυτή εταιρεία, δεδομένου ότι αποκτά ιδιόκτητο εργοστασιακό χώρο, μεταφέρει την δραστηριότητά της στο κέντρο της γεωργικής παραγωγής της Καλιφόρνιας και μειώνει σημαντικά τα λ ειτουργικά της έξοδα.

3) Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι δρομολογηθείσες διαδικασίες για την εμπορική μας παρουσία στην Ρουμανία και την Ρωσία μέσω της θυγατρικής μας EURODRIP ΤRADING (CIS) Ltd CYPRUS.

4) Η θυγατρική μας Υδροέλεγχος Α.Ε. μετατράπηκε σε τεχνική εταιρεία με πτυχίο 3ης τάξης και θα μπορεί από σήμερα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς για έργα πρασίνου, περιβάλλοντος και άλλα, ισότιμα με τις άλλες εταιρείες του κλάδου και όχι σαν υπεργολάβος, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

5) Σχετικά με την στρατηγική επιλογή και δραστηριότητα για projects με το κλειδί στο χέρι στην παγκόσμια αγορά, η Διοίκηση της εταιρείας πιστεύει ότι μέσα στο 2005, θα καταλήξουν θετικά οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις και θα υπογραφούν συμβάσεις οι οποίες θα επιδράσουν καθοριστικά στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας.

6) Ο Όμιλος πραγματοποιεί το μισό του τζίρο σε χώρες των οποίων το νόμισμα, είτε είναι δολάριο, είτε είναι συνδεδεμένο με την ισοτιμία του δολαρίου. Κατά συνέπεια στο μέλλον η εταιρεία μας δεν θα πληγεί από τη διατήρηση ή την περαιτέρω πτώση του δολαρίου, ούτε θα μειωθεί η ανταγωνιστικότητά της στις διεθνείς αγορές.

7) Το 2004 θα κλείσει για την εταιρεία μας πάνω από το 2003 και συγκεκριμένα με ενοποιημένο τζίρο 35 εκατομμύρια ευρώ και ενοποιημένα προ φόρων κέρδη άνω των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τους στόχους που καθορίσθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2004.

8) Τέλος να σημειωθεί ότι η Διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίζει με εντατικό ρυθμό και θα ολοκληρώσει την προσπάθεια λειτουργικής αναδιάρθρωσης του Ομίλου, με σκοπό τη μείωση του κόστους. Τα αποτελέσματα της επίπονης προσπάθειας αναμένονται να εμφανισθούν στο Α' εξάμηνο του 2005».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα