Συμμετοχή δύο Ελλήνων σε πρόγραμμα επιμόρφωσης για τη δημόσια διοίκηση στην Αυστραλία

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 14:57
UPD:15:03

Η επιλογή των στελεχών έγινε από την ίδια την ΑΝΖSΟG μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των αιτήσεών τους (φωτογραφία αρχείου).

Τη συμμετοχή δύο ελλήνων αξιωματούχων στο πρόγραμμα επιμόρφωσης Executive Fellows Program (EFP) για ανώτατα στελέχη δημόσιας διοίκησης της Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (Australia and New Zealand School of Government - ANZSOG), ανακοίνωσε η αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Καμπέρα στις 11 - 29 Νοεμβρίου 2013.

Η συμμετοχή των ελλήνων στελεχών, από το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πραγματοποιείται με την παροχή μερικής υποτροφίας από τη σχολή αλλά και με την δωρεά μελών του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αυστραλίας.

Η επιλογή των στελεχών έγινε από την ίδια την ΑΝΖSΟG μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των αιτήσεών τους.

«Η Αυστραλία αναγνωρίζει ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί σημαντικό πυλώνα του διαρθρωτικού έργου που υλοποιεί η Ελλάδα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας και συμπληρώνεται πως η συμμετοχή των στελεχών από την Ελλάδα στο πρόγραμμα αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Το EFP εστιάζει στην περαιτέρω επιμόρφωση ανωτάτων στελεχών επί των βέλτιστων πρακτικών διοίκησης δημοσίων οργανισμών, καθώς και στην ανάπτυξη ηγετικών προσόντων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών μας.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα