Πιέσεις και σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013 12:04
UPD:12:10
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την υποβάθμιση της Γαλλίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P και με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, για τυχόν ενδείξεις  γύρω από την μελλοντική στάση πολιτικής της Fed.

Τα ισχυρά στοιχεία για το αμερικάνικο ΑΕΠ που ανακοινώθηκαν χθες, ενισχύουν τις ανησυχίες των επενδυτών πως τελικά η Fed θα προχωρήσει σε μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρεί 0,55%, ο FTSE 100  του Λονδίνου σημειώνει πτώση 0,31%, ο DAX κινείται 0,53% υψηλότερα, ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,79% , ενώ στο +0,19% και +0,21% βρίσκονται ο ΙΒΕΧ και ο FTSΕ MIB, αντίστοιχα.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα, από  ΑΑ+ σε AA, την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, τονίζοντας πως οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Ολάντ στη φορολογία, καθώς επίσης στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και την αγορά εργασίας, δεν θα αυξήσουν τις μεσοπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, και πως η διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα αποδυναμώνει την εφαρμογή περαιτέρω δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων.

Πάντως, ο οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω την προοπτική της Γαλλίας σε «σταθερή» από «αρνητική».

Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της Allianz ενισχύονται 1,26% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ’ τριμήνου όπου εμφάνισε αύξηση κερδών 6,3%, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές τις Rolls Royce σημειώνουν άνοδο 3,59% μετά την ανακοίνωση της αύξησης του στόχου κερδοφορίας για τη μονάδα αεροδιαστημικής άμυνας, μετά την υπογρραφή περισσότερων συμβάσεων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της International Airlines Group κινούνται 5,89% υψηλότερα μετά την ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού των καθαρών κερδών γ’ τριμήνου.

Οι μετοχές της Telecom Italia σημειώνου πτώση 4,34% μετά την ανακοίνωση των σχεδίων άντλησης κεφαλαίων ύψους 4 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα