Ήπια κέρδη και χαμηλός τζίρος στο Χ.Α

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013 13:55
UPD:14:36
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ήπια κέρδη και υποτονικός τζίρος σημειώνονται στο ελληνικό χρηματιστήριο, εν αναμονή, εν μέρει, της ανακοίνωσης των μετοχών που θα απαρτίζουν τον δείκτη MSCI Ελλάδας, αλλά και των εξελίξεων γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα.

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 1.161,9 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 28,37 εκατ. ευρώ και ο όγκος 12,7 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,06%, ο FTSE Large Cap ενισχύεται 0,36% και ο FTSE Mid Cap καταγράφει πτώση 0,08%.

Στις μετοχές των τραπεζών η εικόνα είναι γενικότερα θετική, με την Τράπεζα Πειραιώς να ξεχωρίζει με κέρδη 2,11%, ενώ στο +0,72% βρίσκεται η Εθνική, στο +1,09% η Alpha Βank και 0,98% χαμηλότερα κινείται η Eurobank.

Στα υπόλοιπα blue chips καταγράφονται μικτές τάσεις με ισχυρά κέρδη να καταγράφουν οι ΟΤΕ +3,16%, ΔΕΗ +2,93%, Follie Follie +2,7%, ΕΧΑΕ +1,31%, Μέτκα +1,31%, Μυτιληναίος +1.33% και Ελλάκτωρ +1,65%.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις δέχεται η Βιοχάλκο στο -6,80%, Σωλ. Κορίνθου -4%, ΟΠΑΠ -1,81%, ΟΛΠ -1,76%, ΕΥΔΑΠ -1%, Coca Cola -0,99%, Intralot -0,5%, Τέρνα Ενεργειακή -0,80%.

Η σημαντική μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα αλλά και της ανακοίνωσης σήμερα το βράδυ, των τίτλων που θα συμμετέχουν στον δείκτη του MSCI, καθώς και των ειδικών βαρών, ενώ μετά τις 26 Νοεμβρίου το Χ.Α θα είναι επίσημα στις αναδυόμενες αγορές.

Θυμίζουμε πως χθες η Citi σημείωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, οι μετοχές που συνθέσουν τον δείκτη MSCI Ελλάδας είναι οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, ΔΕΗ, Πειραιώς, Alpha Bank, Jumbo, ΕΛΠΕ, Folli Follie και Τιτάν, ενώ η Deutsche Bank είχε εκτιμήσει νωρίτερα πως στη σύνθεση του δείκτη MSCI θα συμπεριληφθούν με μεγάλη πιθανότητα οι OTE, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, Τιτάν και ΕΛΠΕ, οι Jumbo και Folli Follie με μικρότερη πιθανότητα, και με χαμηλή πιθανότητα οι Alpha Bank, Βιοχάλκο ΒΙΟΧΚ-6,19% και Motor Oil.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες εκτιμήσεις της HSBC, oι μετοχές που θα εισέλθουν στον δείκτη είναι οι Εθνική, Πειραιώς, Αlpha, OΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, Folli-Follie και Jumbo.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα